Crona hjälte på stopptid

0
567

Allt talade för en mållös tillställning mellan J-Södra och Dalkurd men mittbacksgeneralen Sebatsian Crona ville annat. I den 92:a minuten höll han sig framme i en tilltrasslad situation efter en hörna. 1-0 segern var J-Södras första för i år och förhoppningsvis kan vi höja oss av det här.

Inte ens 2000 åskådare en kall vårkväll i april. Kanske inte så konstigt för varken spelet eller gräsmattan höll måttet. Det har hetat att gräset aldrig har varit bättre än i år men frågan är om inte Stadsparksvallens gräs är sämre än på länge. Fiberdukar hit och dit verkar inte ha gjort något gott för det såg mer eller mindre ut som en åker.

Nåja. Lika för båda lagen men förutsättningarna borde vara bättre. J-Södras spel är också under isen (gräset). Visst kan man skylla på underlaget men det är inte hela sanningen. Dalkurd behärskade planen bättre och var tyngre och snabbar än oss. Vårt närkampsspel existerar knappt utanför försvarsboxen och alldeles för mycket slarv för att någon ska kunna sova gott om natten. Andreas Brännströms spelidé har inte riktigt infunnit sig ännu.

Edin Hamidovic fick spela sin första match från start och det kommer att bli bra på sikt. Nu går alla bollar på Edin och han försöker så gott han kan men samarbetet med Gama funkade inte speciellt bra. Gama kom inte alls till sin rätt som anfallare utan borde ta ett kliv ner i planen. Alla bitar kanske faller på sin plats när väl Jakob Orlov är tillbaka i spel.

Första halvlek slutade mållös men det var Dalkurd som var närmast mål men de exallsvenskarna har väldigt svårt att göra mål, väntar fortfarande på säsongens första fullträff. Inte ens när de fick en straff i slutet av halveken kunde de spräcka målnollan utan Ahmed Awads straff var rent ut sagt usel

# # # #

Någon större skillnad i spel fick vi inte se i andra halvlek. J-Södra hade väldigt svårt att skapa något ordentligt medan gästerna satte Frank Petterson på flera stora prov. Säsongens första nolla i protokollet var han sannerligen värd ikväll den gode Frankie.

# # # #

Det skulle alltså dröja till den 92:a minuten inte avgörandet kom. Först en frispark på offensiv planhalva som rensades undan till en hörna. Amir Al-Ammari fick till en bra hörna som sånär Smylie baknickar i mål men den räddas men går ut till Haliti som lite fumligt får bollen mot mål och där är också Hamidovic men det är till slut Sebastian Crona som i röran kan lägga in bollen i mål. Så otroligt skönt att se bollen i nät. Nästan osannolikt. Som i en för bra dröm.

# # # #

Var det ett förlösande mål för oss så var det givetvis en rejäl käftsmäll för ett hårt prövat Dalkurd. Inte ett enda mål framåt och bara en poäng såhär långt är ingen drömstart. Nu tror jag inte de behöver vara så oroliga. Segrarna kommer att komma.

# # # #

För J-Södras del kan allt bara bli bättre. Jag blir inte riktigt klok på spelet, laget eller nått. Det är för många spelare som helt enkelt inte tillför tillräckligt mycket. Ikväll är inte ens nyförvärven så bra som de måste vara och då får vi problem. Kwakwa försökte men både Gama och Haliti gör sämre insatser än tidigare.

Sebastian Crona är en general i försvaret och det måste han vara när han ska ta hand om Siwe och Moberg också. Det är inte optimalt men det måste gå. Förhoppningsvis blir Moberg bättre med någon match i kroppen.

# # # #

”Bästa bänken på länge” hette det inför säsongen men knappt några byten. Ahmad Gero fick några sekunder när vi ville få tiden att gå. I övrigt gjordes bara ett byte då Smylie ersatte Fabio Gama.

# # # #

Tre matcher, tre straffar emot oss. Det måste vara rekord. Samtliga har inte varit klockrena heller för den delen. Dessutom! Frankie har vunnit två av tre dueller. Bless!

# # # #

På Påskdagen smäller det igen då vi får spela på ”riktigt” underlag igen. Borås Arena och Norrby och det borde passa oss bättre. Vi måste våga tro på det!

Matchfakta hittar ni här

Lämna ett svar