Mittback från Frej Täby förstärker

1
1193

Igår kom första nyförvärvet och idag smäller klubben till med nyförvärv nummer 2. Mittbacken Philip Wiström från seriekollegan Frej Täby värvas in och kontraktet är skrivet på tre år.

#
6
Namn
Philip Wiström
Nationalitet
sweSverige
Position
Försvarare
Moderklubb
Turebergs IF
Nuvarande lag
Jönköpings Södra IF
Ligor
Superettan, Kval, Svenska Cupen
Säsonger
2019, 2020
Födelsedag
16 maj 1992
Ålder
32
26-åringen har Turebergs IF som moderklubb men har under de fem senaste säsongerna spelat för Frej Täby i Superettan och en säsong i norrettan. Under årets säsong blev det 23 seriematcher varav 20 från start och ett mål framåt, borta mot Landskrona.
Från den officiella hemsidan:
– Philip är en vänsterfotad mittback, vilket är hårdvaluta i svensk fotboll och något vi prioriterade högt. Det är en spelare som har tagit en längre väg till elitfotbollen, vilket brukar innebära att det blir en senare peak i karriären. Nu är det upp till oss att se till att så verkligen blir fallet i Jönköpings Södra IF, säger huvudtränare Andreas Brännström.
– Kontraktet är på 3 år och sträcker sig över säsongen 2021 och vi ser fram emot att Philip ansluter till truppen i samband med säsongsstarten i januari, säger sportchef Andreas Jankevics.
Välkommen till Södra, Philip!

1 KOMMENTAR

  1. En forward lämnar. En mittback och en mittfältare värvas. serien är slut och man kan se att J-södra är det lag som lyckats göra minst mål av alla lag i hela superettan. Vi har inte släppt in många mål.
    Så värvar man ytterligare försvarsspelare, jag förstår ingenting.
    Södra har hela säsongen lyckats ta sej fram till motståndarens straffområde. Sen händer absolut ingenting.
    Ingen tempoväxling ingen fart. Vi måste stå inför en generationsväxling bland forwards. Det duger inte att göra två mål på en hel säsong. En back var lagets främsta målskytt.

Lämna ett svar