Äntligen!

0
2073

Det fanns många alternativ till rubrik efter en sådan här match. I Andreas Brännströms första seriematch. 4-2 hemma mot Varberg och det kunde blivit ännu fler mål denna kväll. Fyra olika målskyttar och det kanske viktigaste beskedet: Laget före jaget.
Det började inte bra. Varberg inledde piggt mot ett givmilt hemmalag. Tankarna på Värnamomatchen kom fram ganska snabbt och när Netabay retfullt enkelt kunde lobba in ledningsmålet kom ångesten. 0-1 efter sju fucking minuter.
Men då.
Under tjugo minuter satte Södra in en växel de inte använt under året. Det offensiva spelet gav otaliga chanser och till slut också två mål. Erik Moberg petade in en hörnretur och Daryl Smylie flög i luften som i fornstora dagar. Det var som att det stod 2015 i kalendern igen.
Den fina perioden byttes sedan mot en mindre bra men vi fick se att vi visst kan spela offensiv fotboll. Att vi kan skapa målchanser.
2-1 i halvtid gav en trevande inledning av den andra halvleken. Varberg var inte ofarliga men det kändes ändå att vi hade matchen. Så kände vi inte när Alexander Jallow rev ner en Varberg spelare i strafformådet och återigen får vi en straff emot oss. Netaby stegade fram och sköt in bollen i nättaket bakom Frank Pettersson. 2-2 i matchen och då var vi en aning oroliga. Skulle Brännström-effekten ta slut innan 90 minuter.
J-Södra trodde på det här idag. Tommy Thelin gav Jakob Orlov öppet mål och så 3-2 med tjugo minuter kvar. Det här skulle vi inte tappa. 4-2 fick Tommy själv kröna sin insats med och det var ett tag sedan vi såg Tommy skapa såhär mycket.
En otrolig viktig seger. 19 poäng blev 22 poäng och gapet ner till strecket är nu fyra poäng.
NOTERBART
# Fyra mål framåt har vi inte sett i år. Äntligen fick hemmapubliken (synd att den inte var så fulltalig) njuta av fina hemmamål.
# Tommy Thelin fick göra sitt första mål för säsongen och stod också för ett assist. Han börjar veva igång nu, kaptenen.
# Ahmad Gero fick göra Superettandebut när han fick spela de sista sekunderna i matchen. Viktigt att hålla igång bänken även om det bara är ett kort, kort inhopp. Det kan betyda mycket.
# Daryl Smylie såg lite vassare ut, lite argare ut, lite finurligare ut än på mycket länge. C’mon Smylie!
# Fyra gula kort mot bara ett för Varberg kändes väl hårt. Om jag har räknat rätt så är Sebastian Crona avstängd mot HBK.
Matchfakta och annat smått o gott hittar ni här

Lämna ett svar