Seger i Lammhult

0
699

Trots att inga poäng stod på spel var det en fingervisning att Eleganterna är att räkna med. Seriekonkurrenten Öster blev nollade på Norrvalla IP nere i Lammhult. Bara en sådan sak.
Det var varmt nere i Lammhult. Termometern klockades nästan på 30 grader så det kanske var tur att det var en sådan match där man fick byta hur man ville. Nästintill hela a-truppen fick speltid mot Öster. Och extra glädjande att se trion Tommy Thelin, Erik Moberg och Fredrik Olsson på planen igen. Hade vi varit en kvällstidningsblaska hade rubriken varit ”Succécomebacken” eller något…och visst. En bra comeback blev det för de tre herrarna.
Att bara se kapten Thelins namn i startelvan igen ger oss respekt. Tommy fick spela dryga timmen i värmen och spräckte målnollan med ett straffmål i första halvlek. Daryl Smylie blev fälld och Mr Klitte från Helsingborg pekade på straffpunkten. Tommy klev fram och lade straffen högt utan chans för Robin Malmqvist i Östermålet.
En ganska jämn halvlek slutade 1-0 till Grönt som gjorde en hel del byten i paus. Bland annat fick Fredrik Olsson komma in och han skulle också göra säsongens första fullträff då han höll sig framme efter en frispark. Såklart otroligt viktigt för Freddy som kanske kan bli den joker i höstspurten.
Andra halvlek blev mer öppen och flera målchanser men fler mål blev det inte denna soliga och heta julikväll. Ett skönt genrep inför omstarten av Superettan som sker nästa söndag för vår del då Helsingborgs IF ska besegras på Vallen.
NOTERBART
# Benjamin Tannus var den enda på plats som inte spelade. ”Skadad” enligt rapporterna.
MATCHFAKTA:
Öster – Jönköpings Södra 0-2 (0-1)
0-1 (26) Tommy Thelin, straff 0-2 (61) Fredrik Olsson
Domare: Fredrik Klitte, Helsingborg
LAGET:
1:A: Carljohan Eriksson – Jesper Svensson, Max Watson, Erik Moberg, Tom Siwe – Amir Al-Ammari, Fredric Fendrich (37 Sebastian Crona) – Peter Gwargis, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Jakob Orlov
2:A: Frank Pettersson – Anton Liljenbäck, Joakim Karlsson, Erik Moberg (60 Lukas Eek), Tom Siwe  – Sebastian Crona, Anton Andreasson – Axel Lindahl, Daryl Smylie, Tommy Thelin (65 Ahmad Gero) – Fredrik Olsson

Lämna ett svar