Serieledarna blev för svåra

0
659

J-Södra hade verkligen häng på serieledarna Falkenberg när Jesper Svensson fixade kvitteringen med dryga tjugo minuter kvar av matchen. Trots två klara målchanser var det Falkenberg som avgjorde den här matchen med två mål på slutet. 3-1 till Falkenberg speglade väl inte matchen men när vi inte sätter våra chanser är det omöjligt att besegra ett så pass bra lag som Falkenberg.
Blixt och dunder precis innan match fick avsparkstiden att ske tio minuter senare. Efter bara fyra minuters spel hade gästerna tagit ledningen i matchen efter ett vackert mål signerat Erik Pärsson. Ett vänsterinlägg som dimper ner mellan Liljenbäck och Siwe och där klipper Pärsson till på volley utan chans för Frank Pettersson i Södramålet.
Det tidiga underläget till trots så vaskade Södra fram några hyfsade kvitteringsmöjligheter. Jakob Orlov är verkligen värd ett mål men det vill sig inte. Ett avslut i utsidan av stolpen var det närmaste Orlov var idag. Arni Vilhjalmsson hade två möjligheter i straffområdet men det ville sig inte för islänningen idag heller. 0-1 stod sig halvleken ut.
Falkenberg hade några fasta situationer i inledningen av andra och tryckte tillbaka Södra på planen. Tiden gick utan att vi kunde mobilisera något framåt. Christer Persson valde att plocka ut Arni och sätta in evighetsmaskinen Jesper Svensson och det blev till än början ett succéinhopp. Peter Gwargis passar in till just Svensson som vrider bort sin försvarare och skjuter in kvitteringen.
J-Södra har en väldigt fin period efter målet och tyvärr bränner man två jättelägen. Först Alexander Jallow som lobbar över i fritt läge och sedan en ny boll i stolpen, denna gång från startdebutanten Benjamin Tannus.
I 78:e minuten blir det istället Falkenberg som tar ledningen på nytt. Erik Pärsson lobbpassar till en fristående Christoffer Carlsson som enkelt drar in ledningsmålet. Ännu ett vackert mål från gästerna. Det hinner också bli 3-1 till gulklädda Falkenberg och det är Robin Östlind som avslutar säkert utan chans för Pettersson i målet.
NOTERBART
# Benjamin Tannus fick debutera i startelvan och växer in i matchen. Får en riktigt bra möjlighet att bli målskytt vid ställningen 1-1 men bollen träffar stolpen och ut.
# Jakob Orlov tvingas byta i minut 81 efter att ha haltat ett tag och vi får avsluta matchen, och jakten, utan anfallare.
# FFF’s säsong påminner starkt om säsongen då de klev upp till allsvenskan senast. Hasse Eklunds lag blir svårstoppade i år. Sylvassa framåt.
# Precis över 2000 åskådare idag och frågan är om siffran är under om två helger när vi avslutar vårsäsongen. Idag skrämde säkert regnet och åskan bort några hundra men ramlar inte poängen in så sviker publiken.
# Smylie har det tufft och drog idag på sig sin tredje varning och missar därmed bortamatchen mot ÖIS.
# Visst. Idag skapade vi målchanser igen. Det var ett tag sedan. Men misstagen finns där och det håller inte mot ett topplag.
Matchfakta hittar ni här

Lämna ett svar