Nu måste vi börja vinna

0
592

Fyra spelade omgångar och noll poäng. Så dålig inledning har vi aldrig haft tidigare. Börjar inte poängen ramla in snart så kommer 2018 bli ett väldigt svart år i vår klubbhistoria.
Vi kan naturligtvis linda in i att det återstår så och så många matcher kvar men faktum är att ett lag som är i botten efter fem omgångar oftast (statistiskt sett) är kvar där efter 30 omgångar. Vi måste inse fakta. Vi måste inse att vi inte har tid att klappa oss för bröstet och tro att vi minsann är bättre än vad vi är. Vi är sist i Superettan. Det är fakta.
Hur ska vi göra för att börja vinna matcher? Det är naturligtvis kärnfrågan. Alla talar om att Superettan är en kuslig serie, en serie där skönspel sällan ger poäng. Det är hårt jobb, lite småfult spel som gäller. Allt för att poängen ska trilla in. Hundratals passningar inom laget har sällan gett tre poäng i den här serien.
Vi har en trupp som var tänkt för ett 3-4-3 spel. Väldigt få ytterbackar men en knippe med mittbackar. Helt plötsligt fyra anfallare men bara en anfallsplats. Yttermittfältare? Ja, de växer inte på träd. Konkurrens situationen skulle ju bli stenhård i år. Det har vi inte sett något av. Det är på få positioner det har roterats. I backlinjen har det gjorts ändringar men det beror på skador. Innermittfältet har sett likadant ut och kanterna hade gjort det om inte Tommy hade blivit skadad. Jakob Orlov har startar alla matcher utom senast då en trött Fredrik Olsson fick chansen.

Vi behöver inte hitta tillbaka till vårt allsvenska spel. Vi behöver ha ett spel som funkar i Superettan.

Är Christer mannen att bänka en ikon som Fendrich? Skulle han välja Gwargis före Thelin tex? Skulle han slänga in Gero istället för både Olsson och Orlov? Väldigt tveksam.
Vi behöver inte hitta tillbaka till vårt allsvenska spel. Vi behöver ha ett spel som funkar i Superettan. Vi behöver inte passa bollen runt, runt, runt. Vi behöver skapa målchanser. Allt handlar om att vinna matcher. Nu är det frågan om överlevnad.
# Peter Gwargis är en attraktion. Det ska bli väldigt kul att följa honom framöver. Läge att sätta en boll mot Norrby imorgon!
# Alla dessa skador! Spelare som aldrig har varit skadade är plötsligt borta och dessutom länge. Riktigt tungt!
# Andra halvlek mot Öster var ett litet steg i rätt riktning men återigen: Vi skapar på tok för lite målchanser. Och var är skotten? Skjut boys!
# Väldigt roterande i backlinjen. Imorgon lär vi få se en ny fyrling.
# Richard Yarsuvat och Lasse Nilsson. Det gäller att vara med från början imorgon!
# Kul att se Erik Moberg lite aktiv på träningarna igen. Han hade verkligen behövts i det här läget.
# Norrby imorgon. För någon månad sedan hade jag varit övertygad om en väldigt bra chans till en seger. Idag är jag mest rädd för att vi ska förlora med ett par bollar.

Lämna ett svar