Idag smäller det!

0
782

Det är något visst med seriepremiär. Så har det alltid varit oavsett serietillhörighet. Det man kan säga med säkerhet är att det alltid är jäkligt kallt. Så kommer det att vara idag också. Några få plusgrader. Däremot kommer pulsen vara hög. Adrenalinet kommer att vara där. Idag smäller det!
Det har blivit några bortapremiärer genom åren. En del har varit underbara men en del har man helst bara velat glömma. Den allsvenska comebacken nere i Kalmar för två år sedan tillhör de främsta. Eller när ”Branne” hade show på Stora Valla 2012. Jag kommer ihåg Ängelholm borta där vi förlorade med matchens sista spark. Jobbiga mil hemåt.
Så vad förväntar vi oss av premiären 2018? Det är många frågetecken inför årets säsong. Den kan sluta lite hur som helst. Det vi kan vara säkra på är att en bra start kanske inte har varit så viktigt som i år. Med många nya spelare, med ny tränare och med en tro att vi ska vara bra så behöver poängen ramla in tämligen omgående. GAIS borta är en tuff start men jag inbillar mig att den kan passa oss väldigt bra. GAIS har gått som tåget under försäsongen och är pumpade med självförtroende men också med en press på att de ska vinna den här matchen.
En tajt defensiv och sylvassa kontringar på GAIS trebackslinje hoppas vi på. Det offensiva spelet har inte lossnat såhär långt men någongång kommer det att göra det. Jakob Orlov kommer att bli viktig idag. Otrolig arbetskapacitet och får han bara understödet så kommer det att bli bra.
Laget då? Ja, Wålemark kommer inte att ändra särskilt mycket från Värnamomatchen. En eller två positioner är kanske öppna, mer är det inte. Pallar tex Jocke Karlsson att starta och spela en hel match redan? Hur blir det med Alexander Jallow? Jag tror att Wålemark kör på samma startuppställning som mot Värnamo. Klockan 15:00 idag vet vi vilka som springer in på Gamla Ullevi. Oavsett vilka så är vi med er. Låt det börja. Låt oss hoppas.
Just Do It!
Sajten är på plats och liverapporterar via twitter. Startelvan publiceras en timme innan avspark.

Lämna ett svar