Ge oss mera!

0
3576

Veckorna flyger fram och redan på måndag drar träningen igång igen för J-Södras a-trupp. Två träningsveckor innan jul- och nyårsledighet men sedan är försäsongen igång på riktigt allvar igen. Januari, februari, mars..ja ni vet hur snabbt de där månaderna går.
Efter den tunga smällen i kvalet så har vi rest oss. Jönköpings Södra mår jäkligt bra trots allt. Det negativa har vänts till något positivt. Jag tänker inte älta Jimmy ikväll. Det är trots allt Elfsborg nu. Däremot är jag övertygad om att Thelin-eran i klubben har gjort att vi har fått tillbaka ”ordning och reda” och att vi städat bort massor av gammalt skit förutom allt som har hänt på planen. Jimmy lämnar en klubb i gott skick trots degraderingen. Vi har alla förutsättningar att spela allsvensk fotboll inom en snar framtid. Det tror jag stenhårt på.
# # # # #
Frankie! Det såg man inte komma men vilken smash! Superettans främsta målvakt i år och en riktig vinnare. Och som han säger själv: ”Jag har fortfarande mina bästa år framför mig”. Självklart ska framtiden vara här. I den fina gröna tröjan.
# # # # #
Robert Gojani blev förste södrait att bli uttagen i det svenska a-landslaget på 48 år. Janne Karlsson har väntat på sin efterträdare och nu är han här. Det återstår dock att se vilken klubbtillhörighet Robban har i januari. Södrait kommer han dock alltid att vara oavsett vilken parentes det blir i fortsättningen.
# # # # #
Christer står stadigt när andra lämnar. Sedan 2007 har Crille varit vår förening trogen och jag tänkte på det häromdagen att hans kontraktsförlängningar alltid blir klara i sista stund. Det kanske inte enbart beror på föreningen men en smula märkligt kan tyckas. Nåväl. Christer är en viktig pusselbit för oss och i det här läget med ny tränare blir han ännu viktigare. Det ska bli spännande att se hur firma Wålemark/Persson tar det här vidare. Om kontraktet blir klart vill säga…
# # # # #
Ge oss mera! En hel del platser att fylla på i truppen och jag tror att några bitar faller på plats innan december är slut. HFF-duon känns intressant men det finns fler spår och naturligtvis mer etablerade namn. Går allt i lås blir det en grön jul i år också…
# # # # #
Väldigt tyst om Dzenis Kozica. Kanske Tidstrands snack om sju mille fick motsatt effekt. För visst vill man kränga Dzenis för så mycket pengar som möjligt. Dock väldigt dumt att börja snacka siffror och belopp i media. Något som man aldrig gjort.
# # # # #
Det verkar ju helt kört med en fortsättning för Alex Portillo. Ändå så ska Mancilla vara tillbaka när träningen kör igång igen nästa vecka. OM Portillo stannar så kan jag tänka mig att Mancilla får vara backup, inte annars.
# # # # #
Att starta upp en säsong utan André kommer att kännas jäkligt konstigt. Han är ju en av oss. Han ska ju vara här. Han borde definitivt hyllas och bli en grön hjälte trots att det fattas fyra matcher från 200 tävlingsmatcher i den gröna tröjan.
# # # # #
Till sist.
Har ni tips och ideér hur sajten ska utvecklas är ni mer än gärna välkomna med era synpunkter, ris som ros. Vill du vara en av oss? Tveka inte att höra av dig!
 
 

Lämna ett svar