Ett medlemsmöte som andades optimism

1
3759

Ikväll höll J-Södra sitt traditionsenliga medlemsmöte inför många nyfikna södraiter. Redan i början av mötet blev det helt klart- och officiellt att Jimmy Thelin inte tränar J-Södra nästa säsong. Nyheten kom ju inte som en chock men ändå skönt att den blev bekräftad så att vi kan gå vidare. Och när ordförande Mats Tidstrand bara sådär i förbifarten så att den nya tränaren presenteras på fredag klockan 10 så blev det lite ”chock” i leden. Jag återkommer med tränarfrågan längre ner i texten.
Jimmy Thelin tackade föreningen och alla runt omkring och fick applåder av samlingen när han tackades av med blommor. Något mer kring Thelin fick vi inte veta utan mötet gick vidare. Meningen var den att Christer Persson skulle gå igenom en sammanfattning av spelåret men dessvärre fick han kasta in handduken pga sjukdom. Istället fick Tommy Thelin kliva in och berättade ur hans perspektiv om säsongen som varit. Tommy tyckte inte att det var någon större skillnad mellan 2016 och 2017 men att vi efter sommaren i år tappade lite, lite för många poängtapp i slutet av matcherna. Han kände naturligtvis en stor besvikelse över degraderingen men såg ändå positivt på kommande säsong. Precis sådant som vi fans vi höra.
Mats Tidstrand pratade sedan om organisation och framtidstro. Viktor Friberg redogjorde lite kortfattat om ekonomin och prognosen idag är ett plusresultat på minst 1 miljon kronor. Det framgick också att det egna kapitalet idag ligger på ca 400.000 kronor. I planeringen inför 2018 så är målsättningen att återta den allsvenska platsen. Tidstrand poängterade att de flesta lag som åker ner har en naturlig målsättning att ta sig tillbaka men för J-Södra är det självklart att vi ska ha den målsättningen. Spelarbudget inför nästkommande år landar på drygt 10 miljoner kronor mot årets 13 miljoner kronor. Föreningen är nöjda med att inte tappa mer.
Arenanfrågan lockade naturligtvis många frågor och det kändes som att frågestunden hade kunnat fortsätta än. Jag känner att jag inte orka kommentera den fråga mer än att arbetet kring Jordbron är i fullgång men samtidigt har en plan B tagits fram av klubben där spel på ”Vallen” gäller. Vi lär få återkomma fler gånger om den här frågan.
Avslutningen handlade om spelartruppen och där fick klubbchefen Fredrik Ståhl gå igenom läget med god hjälp av Jonas Larsson från ledarstaben. A-laget återsamlas igen den 11 december och kör på fram tid jul- och nyårsledigheten. I januari sedan startar träningen åter den 11 januari och eventuellt kommer det att bli en ”happening” kring den träningen med presentation av spelare och ledare.
Träningslägret kommer att förläggas till Spanien den 26 januari till den 5 februari. Två träningsmatcher kommer att spelas där. Övriga träningsmatcher är Husqvarna FF den 20/1, IFK Norrköping borta den 13/2 och genrepet mot Östers IF hemma den 23 eller 24 mars. Tre cupmatcher ska spelas minst, Frej och Degerfors hemma och Djurgården borta. Exakta datum är inte helt spikade där. Det kan ev bli en träningsmatch mot norskt motstånd om vi inte skulle gå vidare i cupen.
Just nu pågår det samtal med Francisco Mancilla, Jonathan Tamimi, Stefan Karlsson, Alex Portillo och Stian Aasmundsen. Noterbart också att Anton Andreasson har kontrakt fram till sommaren. Det hade jag missat helt.
Det var lite kortfattat om kvällens möte. Ett positivt möte trots allt. Tränarfrågan är alltså löst och spekulationerna är givetvis helt igång. Det yppades egentligen ingenting om några namn men ska man gardera sig med några namn så bjussar jag på mina förslag. Det är inte mina favoriter men jag tror att det är de namnen det handlar om.
Andreas Jankevics
Kan Södra. Känner spelarna och vill spela en ”Thelinfotboll”. Vill J-Södra gör det enkelt för sig så skulle ”Jankan” passa bra in. Utgående kontrakt med HBK och vill träna ett lag igen.
Jörgen Wålemark
Har surrats om Mr LSK som efter fyra år i Varberg nu har tackat för sig. Har surrats till Elfsborg men där hamnar han inte. Har fungerat som både chefstränare och sportchef vilket skulle funka i Södra också.
Peter Swärdh
Rutinerad och man vet lite vad man får. Ett säkert kort men ingen favorit. Ganska trött och misslyckades ju helt i Kalmar den här säsongen.
Får jag välja någon av dessa tre så blir valet Andreas Jankevics. Tryggt, säkert men ändå spännande. På fredag har vi svaret.

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar