Blekt J-Södra föll i första kvalmatchen

0
807

Trelleborg vann den första kvalmatchen hemma på Vångavallen med 2-0 efter 1-0 i paus. J-Södra fortsätter att ha förtvivlat svårt att göra mål och gör man inga på söndag så är det allsvenska äventyret över.
Trelleborg fick en ganska enkel resa till den här segern. Hemmalaget var hetare och framförallt hetare i motståndarnas straffområde. J-Södra hade chanser men det såg lite ut som det gjort under säsongen. Mycket passningar i backlinjen, försöker hitta vägar uppåt men det händer för sällan.
1-0 målet kom efter dryga tjugo minuters spel där bollen kommer tillbaka efter en hörnrensning. Ute till vänster får Zoran Jovanovic fin träff och bollen går förbi Anton i målet.
Robert Gojani hade ett skott som räddades av ett TFF-huvud (ofrivilligt) och några halvchanser. I slutet av halvleken blir André Calisir utvisad efter två gula kort. Det första var solklart, det andra var högst oklart. TFF-spelaren faller i en löpduell utan att Andre gör något. Därmed fick ”nonstop” mannen gå på vinterlov eftersom utvisningen ger automatiskt en match till.
I pausen gör Jimmy Thelin skiftet Portillo in och Stian ut. TFF kontrollerade matchen bra men J-Södra stack upp och fick mer och mer att säga till om. Därför kom 2-0 målet lite oväntat men det gick snabbt och deras skyttekung Camara Jönsson kunde från nära håll styra in bollen bakom Cajtoft.
Den sista halvtimmen blir en liten jakt från Södras sida. Men särskilt inspirerande var det inte. Piggast var inhopparen Alexander Jallow som ville något och försökte skapa något. I övrigt blir det väldigt mycket runt-runt-runt. Smylies lyror mot ett tomt straffområde vållade inga större problem för målvakten i TFF-buren.
Fredrik Olsson fick hoppa in sista kvarten men det är en Olsson utan form.
NOTERBART
# 0-2 underläge är ett jäkligt tufft läge. Gör TFF dessutom ett mål på söndag måste vi göra fyra. Det kan vi knappt stava till.
# Det fina spelet från ÖFK-matchen försvann nånstans på vägen till Trelleborg. Faktiskt såg det oinspirerat ut från flera håll.
# Jag tycker synd om André. Var det här hans sista insats i den gröna tröjan? Jag hoppas Domare Ekberg bad om ursäkt efteråt.
# Inga mål på bra länge nu. Det är väldigt väldigt irriterande. Ikväll kunde vi gjort nått men det vill sig inte. Sedan får vi inte den pressen på motståndarna. TFF kunde ganska enkelt samla sig och då blir det svårt för en ensam Tommy Thelin.
# Dzenis såg tung ut. Fick springa mycket men skapade ingenting.
# All heder till alla tillresta Södrafans. Ni var värda nått bättre.
MATCHFAKTA:
Trelleborgs FF – Jönköpings Södra 2-0 (1-0)
1-0 (20) Zoran Jovanovic 2-0 (65) Salif Camara Jönsson
Publik: 4.731 på Vångavallen
Domare: Andreas Ekberg, Bjärred
LAGET:
Anton Cajtoft – Stefan Karlsson (75), André Calisir (utv 44), Joakim Karlsson, Tom Siwe – Robert Gojani, Stian Aasmundsen (46) – Jesper Svensson (64), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Dzenis Kozica
Inhoppare: Alejandro Portillo (46) Alexander Jallow (64) Fredrik Olsson (75)
Övriga: Evgeny Kobozev, Jonathan Tamimi, Christos Gravius, Eric Ayuk

Lämna ett svar