Matchpuls: J-Södra-Kalmar FF

0
674

Nyss var det april och vi gjorde tre mål på Guldfågeln Arena. Nu är det i slutet av oktober och bara tre rundor kvar och vi ska möta Kalmar igen. Gärna tre mål igen på dem. Gärna en blytung seger igen. Gärna en känsla som känns bra.
Att vi ligger där vi ligger är ingen skräll. Vi ska ju ligga där eller kanske ännu längre ner om vi ska kolla alla diagram när vi rullar fram den gamla overheadmaskinen. Visst. Vi har inga stålar men vi kan ju inte bara lägga oss ner och skylla på det. Nu är vi där och vi har fortfarande en bra chans att hänga kvar utan det där förbannade kvalet. Jag vill se den där passionen i spelarna igen. Glöden. Känslan. Att vi bara ska fixa det här. Våga tro att vi kan spela en bra fotboll igen.
Ibland kan jag tycka att vi säljer oss lite billigt. Som att vi inte riktigt tror att vi kan överraska mer. AIK borta tex. En jävulsk respekt för AIK när VI ändå vann hemmamötet och dessutom två raka kryss i fjol. Bara försvar. Bara försvar. I det läget hade man kanske hoppats på något annorlunda. Göra AIK lite konfunderade. Överraska. Visa att man vill något. Icke.
Och! Slå inte bort fler fasta situationer. När vi skapar så lite målchanser måste man kunna begära att vi kan slå en vettig hörna. Nu senast i slutet av halvleken och halva laget i straffområdet men då slår man en kort hörna som bara rinner ur i sanden och jobbiga meter hem för våra mittbackar.
Mot Kalmar vill jag se att man vill vinna. Inte vänta på vad motståndarna ska göra. Kalmar har varit precis lika borta som oss på bortaplan. Utnyttja det. Visa direkt vem det är som ska vinna det här. Ge oss anfallsfotboll igen.
Lageuttagningen kommer naturligtvis inte överraska oss på något vis. Kanske Fredrik Olsson är tillbaka i elvan igen. Jag hoppas det. Vi behöver spelare som kan göra mål. Att Cajtoft står tar jag som givet eftersom han är med i truppen igen. Stian har spelat till sig en startplats efter flera fina insatser och jag hoppas verkligen Jimmy låter honom spela vidare. Jag hade gärna sett Alexander Jallow från start igen men jag tror att Stefan Karlsson får chansen, igen.
MATCHGUIDEN
Jönköping Södra – Kalmar FF
Måndagen den 23 oktober
Avspark: 19:00
Stadsparksvallen
STATISTIK
JÖNKÖPINGS SÖDRA
Tabellplacering: 14
Gjorda mål: 29
Insläppta mål: 46
Hemma: 4-4-5 17-18 16p
Borta: 1-6-7 12-28 9p
Tre senaste: AIK,b 0-2 AFC Eskilstuna,b 1-1 Sundsvall,h 2-2
Målskyttar: Dzenis Kozica 7, Daryl Smylie 7, Tommy Thelin 5, Robert Gojani 3, Arni Vilhjalmsson 1, Tom Siwe 1, Stefan Karlsson 1, Jesper Svensson 1, Eric Ayuk 1, Fredrik Olsson 1, Stian Aasmundsen 1
Assister: Tommy Thelin 6, Daryl Smylie 4, Stefan Karlsson 2,Robert Gojani 2, Dzenis Kozica 2, Jesper Svensson 1, Arni Vilhjalmsson 1, Fredric Fendrich 1, Jonathan Tamimi 1
Flest avslut på mål: Tommy Thelin, 27
I farozonen (avstängd vid nästa varning): Alex Portillo, Jonathan Tamimi, Dzenis Kozica, André Calisir, Robert Gojani, Tom Siwe
Avstängd: ingen
KALMAR FF
Tabellplacering: 12
Gjorda mål:
 30
Insläppta mål:
43
Hemma: 7-2-5 19-15 23p
Borta:
2-3-8 11-28 9p 
Tre senaste:
 Hammarby,h 2-0 Örebro,b 0-1 Östersund,h 2-1
Mest mål: Romário, 8
Mest ass: Jonathan Ring, Emin Nouri, 3
Mest skott på mål:
Romário, 31
Avstängda: ingen
VÅRMÖTET
17/4: Kalmar FF – Jönköpings Södra 1-3 (1-3)
0-1 (5) Robert Gojani 0-2 (16) Arni Vilhjalmsson 0-3 (31) Tommy Thelin 1-3 (43) Romario
Publik: 4.698 på Guldfågeln Arena
Domare: Stefan Johannesson, Täby
Laget: Anton Cajtoft – Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Robert Gojani, Fredric Fendrich (90) – Dzenis Kozica (76), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Arni Vilhjalmsson (58). Inhoppare: Jesper Svensson (58) Christos Gravius (76) Alex Portillo (90)
JÖNKÖPINGS SÖDRAS MATCHTRUPP

2 Jonathan Tamimi
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
6 Stefan Karlsson
7 Dzenis Kozica
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Fredrik Olsson
11 Arni Vilhjalmsson
12 Jesper Svensson
14 Alex Portillo
15 Stian Aasmundsen
17 Daryl Smylie
19 Alexander Jallow
20 Christos Gravius
22 Evgeny Kobozev
23 Anton Cajtoft
24 Robert Gojani
26 André Calisir

Lämna ett svar