J-Södra straffade Kalmar

0
710

J-Södra vann måstematchen med 2-0 över Kalmar FF. Två straffmål tog oss till åtminstone kvalspel. Tommy Thelin och Dzenis Kozica målade och Anton Cajtoft fick hålla nollan.
Det var ett tag sedan laget låg på säker mark men med två omgångar kvar har vi precis kravlat oss förbi Giffarna på bättre målskillnad. Två omgångar kvar och racet går vidare på söndag där Sundsvalls match mot Hammarby spelas före vår. Det kommer att bli nerver.
Matchen ikväll mot Kalmar FF blev precis så spännande som vi på förhand hade anat. En bra start av Södra gav också en tidig ledning då mittbacken i Kalmar, Mikael Dyrestam, fick bollen på armen och domaren Magnus Lindgren dömde straff. Kapten Thelin stegade fram och väntade ut KFF-keepern och 1-0 var ett faktum. Målet betydde att gästerna fick mer att säga till om. J-Södras pigga inledning försvann och Viktor Elm var närmast att näta men frisparken gick över.
I andra halvlek är det inget snack. J-Södra äger den. Vi borde avgjort matchen tidigare men 2-0 målet kom till slut. Återigen på straff sedan, återigen, Mikael Dyrestam varit syndabock. Dzenis Kozica fick ta hand om straffen den här gången och lika säkert i mål till hemmafansen förtjusning eller lättnad.
Segern innebär att AFC Eskilstuna och Halmstads BK spelar i Superettan nästa säsong. För J-Södras del ”räcker” det att vinna sina två återstående matcher. Alla press på Sundsvall som måste ta fler poäng än oss.
# Många som förtjänar ett extra omnämnande ikväll. Framförallt satte vi försvarsspelet över hela planen. Calisir/Karlsson är otroligt säkra i mittlåset. Tom Siwe gjorde framförallt en superb första halvlek och bjöd dessutom på lite fint publikfrieri. Alltid uppskattat.
# Framförallt var det ingen som föll ur ramen. Fendrich och Svensson slet och rev. Tommy och Dzenis sysselsatte den något tröga försvarslinjen hos gästerna. Ofta med öppnande passningar från Smylie eller Gojani.
# Det är inte ofta man får se ett trippelbyte men ikväll fick vi det. Nanne Bergstrand bjöd på det när Södra pressade på som bäst.
# Många straffsituationer och visst skulle vi haft åtminstone en till när Hägg-Johansson kommer försent i duellen med Thelin.
# Jonathan Ring imponerade mest hos gästerna. Avig och överallt på plan, framförallt i första halvlek.
# Anton Cajtoft fick hålla nollan för fjärde gången i år. Viktigt för självförtroendet inför avgörandet.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Kalmar FF 2-0 (1-0)
1-0 (19) Tommy Thelin, straff 2-0 (88) Dzenis Kozica, straff
Publik: 4.563 på Stadsparksvallen
Domare: Magnus Lindgren, Göteborg
LAGET:
Anton Cajtoft – Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Robert Gojani, Fredric Fendrich – Jesper Svensson (90), Daryl Smylie, Tommy Thelin (79) – Dzenis Kozica
Inhoppare: Fredrik Olsson (79) Stian Aasmundsen (84) Jonathan Tamimi (90)
Övriga: Evgeny Kobozev, Alexander Jallow, Alex Portillo, Arni Vilhjalmsson
STATISTIK:
Skott: 13-7 (6-5)
Skott på mål: 11-4 (5-3)
Hörnor: 5-6 (1-3)
Frisparkar: 15-14 (7-9)
Offside: 6-1 (4-0)
Gula kort: 3-1 (1-1) S Karlsson, J Karlsson, F Fendrich
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar