Norrköping vände och vann

0
902

J-Södra föll ikväll med 1-2 mot IFK Norrköping. Dzenis Kozica gav annars laget en 1-0 ledning efter dryga halvtimmens spel men precis innan paus kom kvitteringen på nick genom Linus Wahlqvist. I andra halvleks början kom segermålet inprickat av Kalle Holmberg.
J-Södra försökte komma tillbaka men Norrköping var närmare ett 1-3 mål. Tung söndagskväll samtidigt som Sundsvall bortavann i Uppsala.
Ja. Det vill sig inte för J-Södra. Det känns som en oändlig negativ spiral där förlusterna radar sig. Blott fyra segrar på 22 matcher säger det mesta. IFK Norrköping är ett bättre lag än oss, inga tvivel om det, men man vill så gärna att vi ska överraska. När Dzenis slår in ledningsmålet så kändes det som att något stort var på gång. 1-1 målet skulle aldrig släppas till. Tommy Thelin upphäver offsiden och bommar duellen med Wahlqvist och mål sekunder innan halvtidsvilan. Det går emot oss.
Ledningsmålet kommer tidigt i andra halvlek och det är ett riktigt klassmål av Norrköpings målkung Kalle Holmberg, hans nionde fullträff iår. Efter det målet kunde det blivit fler bakom Anton Cajtoft. Norrköping var närmare flera gånger. J-Södra stack upp vid två tillfällen på kort tid. Dzenis hade den bästa möjligheten och där trodde vi att han skulle sätta dit den men den gick hårfint utanför när målvakten var överspelad. Arni Vilhjalmsson fick chansen kort därpå men då var Mitov Nilsson i vägen.
Någon jättepress blev det inte i slutet. Norrköping kontrollerade situationerna och J-Södra trillade mest boll i sidled. En talande bild i slutet då Jimmy får mana upp Smylie till offensiv planhalva istället för att stå kvar på egen planhalva.
NOTERBART
# Daryl Smylies framspelning till 1-0 målet var en delikatess. Kozicas avslut var kliniskt. Han fick ett sådant läge i andra halvlek också men då bommande han.
# Både Smylie och Fendrich missar Gamla Ullevi på lördag. Domare Johannesson viftade lite väl hårt mot oss idag. Tunga tapp givetvis.
# Vid underläge ska man göra allt i sin makt för att vända på det. Tex göra sina byten. ”Bara” två byten ikväll. Och varför spelar inte Eric Ayuk alls? Är han så dålig att han inte ens kan hoppa in i matcherna längre?
# Vi skrockade innan matchen att Sundsvall minsann inte är något höstlag. Och då går de givetvis och vinner. På bortaplan.
# Vi kan inte hoppas att alla andra lag förlorar omgång efter omgång. Vi måste ju kunna gå för en seger också någongång. Visst, Norrköping hemma är en jävligt tuff match men i det här läget måste vi ju tro på det. Efter 1-2 målet tycker jag spelarna kändes uppgivna.
# Jonathan Tamimi startade borta mot Häcken men fick inte ens plats på bänken idag. Vissa spelare har det inte lätt och vissa spelare är enklare att peta.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – IFK Norrköping 1-2 (1-1)
1-0 (32) Dzenis Kozica 1-1 (45+1) Linus Wahlqvist 1-2 (52) Kalle Holmberg
Publik: 3.362 på Stadsparksvallen
Domare: Stefan Johannesson, Täby
LAGET:
Anton Cajtoft – Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Robert Gojani, Fredric Fendrich (62) – Jesper Svensson (62), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Dzenis Kozica
Inhoppare: Stian Aasmundsen (62) Arni Vilhjalmsson (62)
Övriga: Evgenij Kobozev, Alexander Jallow, Christos Gravius, Eric Ayuk, Alex Portillo
STATISTIK:
Skott: 6-9 (4-3)
Skott på mål: 4-5 (3-1)
Hörnor: 2-4 (0-0)
Frisparkar: 8-11 (2-5)
Offside: 2-0 (0-0)
Gula kort: 3-2 (1-0) (Fendrich, Svensson, Smylie)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar