Äntligen segerjubel på ”Vallen”

0
832

Äntligen! Äntligen en seger och äntligen hopp om det allsvenska kontraktet. 3-1 seger mot Sirius men det var mycket nerv kring dessa siffror. Daryl Smylie inledde målskyttet redan i den andra minuten efter en hörna. 2-0 kom efter 22 minuter efter en snabb spelvändning där Tommy hittar Dzenis. Tommy slår in 3-0 i slutet av matchen och där trodde vi nog att det här var klart. Sirius fick in sin 3-1 reducering med fem ordinarie minuter kvar och än värre blev det när Kaspar Sjöberg hittade en straff på övertid för gästerna. Då klev vår bästa spelare för dagen fram igen, Anton Cajtoft räddade.
Matchen slutar 3-1 och den ger hopp inför framtiden. Redan på söndag är det dags igen.
Det var den sämsta publiksiffran vi haft på ”Vallen” sedan tiden då Ljungskile, Utsikten och Degerfors spelade här. Drygt 2600 åskådare när det gäller som mest är inget bra betyg för Jönköpingsborna. Vädret var visserligen inte det bästa men det här var inte bra. Att det var en match som gällde mycket för J-Södra såg man direkt. Redan efter 45 sekunder skapade vi en fet målchans då Daryl Smylie testade den allsvenska debutanten i Siriuskassen , Lukas Jonsson. Jonsson räddade skottet till en hörna som sedan föranledde vårt ledningsmål. Robban Gojani slog hörnan, Alex Portillo nickade och Daryl Smylie forcerade in 1-0 redan efter 1,20 typ. Snacka om kalasstart.
Viktiga 2-0 kom i en snabb spelvändning där Jesper Svensson får fram bollen till en frispringande Tommy Thelin och osjälviskt serverar Tommy bollen till Dzenis Kozica som bara har att raka in bollen utan chans för Jonsson i målet.
Våra tre poängspelare leverade alla ikväll. Vårt 3-0 mål öppnas upp av en lång boll från Smylie, ut till Kozica som den här gången får servera Thelin i straffområdet och 3-0. Spiken i kistan? Ja, vi trodde ju det men slutet blev som det brukar bli. Kaos. Sirius hade innan vårt tredje mål haft bud på ett antal reduceringar. Om inte Anton Cajtoft var i vägen så fanns det utespelare, stolpar och annat som var på vår sida. I den 85:e minuten kunde inte ens Cajtoft stå emot och plötsligt blev det nervöst igen. På tilläggstid stämplar inhopparen Eric Ayuk en motståndare bakifrån och Kaspar Sjöberg tvekar inte och dömer straff. Efter att ha sett reprisen så är det straff. Jimmy Thelin har svårt att inte visa känslor och kastar sin vattenflaska och säger även något till fjärdedomaren som påkallar huvuddomaren. Thelin blir uppvisad på läktaren men det hindrar inte Anton Cajtoft att göra en benparad på Mahollis straff. 3-1 står sig och det tackar vi för.
NOTERABRT
# Tre poäng. Det var det viktigaste.
# Våra tre poängspelare levererade ikväll. Thelin, Smylie och Kozica låg bakom målen och så har det sett ut under hela året. När vi som bäst behövde det så gjorde de det igen. Kozica har äntligen börjat göra mål och målade för tredje matchen på raken.
# Anton Cajtoft! Han klev fram när det som mest behövdes. I andra halvlek räddar han oss. Straffräddningen på övertid är magisk.
# Alexander Jallow spelar helt utan nerver. Det är så skönt att se en spelare som kommer in med ny energi, som tar för sig. Jag hoppas att han får fortsätta även när Stefan Karlsson är tillbaka.
# Bottenstriden kommer att bli stenhård. Och aldrig har vi väl önskat en AIK seger så mycket som vi gör imorgon?
# Matchen på söndag kommer att bli något alldeles extra. En seger där och vi kan vara ikapp och förbi. Det är nästan som att man hoppats att det var omgång 30.
# Jimmy Thelin uppvisad på läktaren. Ja, det är inte varje dag det händer, om det ens har hänt tidigare. Nu får han inte coacha laget från planen mot Sundsvall men tekniken hindrar väl inte ”JT” att basa ändå.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Sirius 3-1 (2-0)
1-0 (2) Daryl Smylie 2-0 (22) Dzenis Kozica 3-0 (79) Tommy Thelin 3-1 (85) Stefano Vecchia
Publik: 2.642 på Stadsparksvallen
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
LAGET:
Anton Cajtoft – Alexander Jallow, André Calisir, Alex Portillo, Tom Siwe – Robert Gojani, Fredric Fendrich (90) – Jesper Svensson, Daryl Smylie, Tommy Thelin (80) – Dzenis Kozica (87)
Inhoppare: Arni Vilhjalmsson (80) Christos Gravius (87) Eric Ayuk (90)
Övriga: Evgenij Kobozev, Jonathan Tamimi, Adam Fägerhag, Max Watson
STATISTIK:
Skott: 7-12 (4-2)
Skott på mål: 5-8 (3-1)
Hörnor: 2-3 (1-1)
Frisparkar: 8-21 (4-11)
Offside: 1-1 (0-1)
Gula kort: 2-1 (1-1) André Calisir, Eric Ayuk
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar