Örjans Vall

1
628

På lördag smäller det. Ett laddat möte mot ett lag, en klubb som måste tro på att de kan vända skutan. Ett Halmstad som på senare år har varit ett jo-jo lag. Långt från det Tom-Prahlska-lag som vann SM guld både 1997 och 2000.
På senare år har man haft ettåriga sejourer i Superettan, 2012 och 2015, men har alltså fixat att ta sig tillbaka till finrummet igen. Frågan är om man lyckas hålla sig kvar för att undvika en tredje sejour?
HBK och Örjans Vall har alltid betytt en hel del för mig. För när man växte upp så blev det allt som oftast semestrar runt och kring Halmstad på Västkusten. Och några gånger blev det så bra att semesterveckan eller veckorna tajmade in en allsvensk match på Örjans Vall. Nu pratar vi mitten av 80-talet fram till början av 90-talet. Jag minns särskilt ett möte mellan HBK och självaste IFK Göteborg. IFK med enbart stjärnor mot killarna från landet. Jag vill minnas att HBK alltid vann de där matcherna mot ”Blåvitt”. Jag själv höll på IFK och hade laddat autografblocket. Efter matcherna var det helt andra spelare man ville ha autografer av. Så var det då.
Örjans Vall påminner lite om vår egen Vall. Ligger sådär fint bredvid Nissan och är en gemytlig arena. Mina minnen från Örjans Vall är alltid sommar och fint väder. Vi kan väl hoppas att det blir lika fint på lördag.
# # # # #
Det känns att det verkligen är en sexpoängsmatch på lördag. Vinner vi ser det jäkligt bra ut. Förlorar vi så räcker inte naglarna till. Jag tycker att vi ska slå Halmstad. Vi är ett bättre fotbollslag. Och visst borde Fredrik Olsson avgöra.
# # # # #
Roy Hodgson, Janne Andersson, Jonas Thern, Stuart Baxter Tom Prahl. Herregud vilka tränar namn som passerat HBK och Örjans Vall. Den största av de alla är väl ändå Mr HBK själv, Stig Nilsson. Ordförande i fotbollssektionen från 1972 (och hela klubben från 1986) fram till 2001 då han på guldfesten drabbades av en stroke. Stig avled 2008 men HBK andas fortfarande lite Nilssonskt och kommer säkert så göra under lång, lång tid.
# # # # #
Nog om HBK. Södranytt? Mål-Mancilla fick sitt halvår och stannar i J-Södra säsongen ut. Smart med tanke på att fönstret är öppet och det kan bli snabba bud när det gäller Anton Cajtoft. Nu tror jag inte att Anton lämnar i sommar men större under har jag faktiskt hänt. Att vi kommer att släppa Anton om rätt bud dyker upp är väl givet. Man kan vända på det och slå fast att vi måste sälja Anton. Frågan är bara när och hur mycket vi kan få. Jag hoppas dock att det inte blir mitt under en säsong. Framförallt inte nu.
# # # # #
Edin Hamidovic valde GAIS. Tja, ett val iallafall. GAIS blir man inte riktigt klok på. Hur många spelare har de värvat under de senaste åren? Och hur många spelare värvar de under en säsong? Edins kontrakt gäller för 2018 och han stannar alltså kvar i HFF säsongen ut. Jag har varit inne på det tidigare och jag står fast vid att jag gärna hade sett Edin hos oss och under Jimmy Thelins ledning. Det hade kunnat bli bra.
# # # # #
En hel del surr om Djurgårdens Jesper Karlström. En central mittfältare som kanske inte är det främsta vi söker i dagsläget, eller? Tankarna om en eventuell flytt för Robert Gojani dyker upp direkt i huvudet. Med alla friska och tillgängliga har jag svårt att se att Karlström tar en startplats hos oss.
# # # # #
Bara trävirket som var i vägen för Fredrik Olssons DRÖMCOMEBACK. Nu blev det ”bara” en SEGERCOMEBACK men det tar vi alla dagar i veckan. Målet kommer på lördag istället. Eller målen.
# # # # #
Jag vet. Östersund skapar känslor hos oss. På alla sätt. Men herregud vilken resa de gör. Graham Potter måste vara förlorad för jämtarna. Jag tror Mats Gren kommer att göra allt för att få över Mr Potter men frågan är om någon vill ankdammen på Kamratgården. Jag vågar inte tänka längre om Gren går bet på Potter. Jag vågar inte.
# # # # #
Jocke Karlsson var utanför laget i tre matcher men mot Hammarby var ”Kraft” tillbaka och vilken match han gör. Inblandad i det mesta och hans tuffhet behövdes mot Hammarby. Spännande att se hur Thelin gör mot HBK. Karlsson vs Portillo går vidare och jag gissar att Karlsson spelar igen.
# # # # #
Vi älskar att spela på naturgräs. Då är vi som bäst. Bara så ni vet, HBK!
# # # # #
1-8 under sista kvarten är naturligtvis inte bra och en hel del poäng har tappats i slutet av matcherna. När alla andra perioder av en match är så jämna statistiskt så undrar man hur mycket man tänker på att vi är så svaga under den sista delen av matcherna. Och hur ska man förebygga det? Är spelarna trötta? Har vi inte använt bytena rätt etc etc. Intressant hursomhelst.
# # # # #
Inte ord om eventuella förlängningar under sommaren. Det brukar alltid komma något och då räknar jag inte in nyheten om Mancillas förlängning. Ett längre kontrakt på Calisir hade väl smakat mumma?
# # # # #
Utsikten nästa i Svenska Cupen. Jag tror att vi har lärt oss av läxan från ifjol och kommer att komma bättre förberedda till Göteborg. Inte någon lätt match mot ett topplag i division 1. Med tre bra försäsongsmatcher i potten tror jag Thelin vill vinna mer än att ställa upp med ett J-Södra 2. Om några veckor har vi svaret.
# # # # #
Tåg, buss, bil, cykel eller gång. Bara ni tar er till Halmstad på lördag. Vi syns där!

1 KOMMENTAR

  1. Just det. Vi syns på Örjans vall med ett gäng skåningar. Alla hejar på J-Södra.
    Skåning i 50 men Södrait i 70!

Lämna ett svar