Örebro vände och vann

0
755

Det blev inga poäng i kvällens hemmamötet mot Örebro. Gästerna kunde vända och vinna med 2-1 efter 1-1 i paus. Tommy Thelin gav annars J-Södra ledningen på ett nickmål redan i den tionde minuten men Nordin Gerzics frisparksmål gav 1-1 i paus. I slutet av matchen gjorde inhopparen Filip Rogic 2-1 efter hörna.
En jäkligt tung förlust men J-Södra gör heller ingen bra insats.
Vi trodde nog att det här kunde gå vägen. Det låg liksom i luften att vi skulle komma tillbaka efter 1-6 förlusten senast. Så när Fredric Fendrich mästerliga inlägg till Tommy Thelins huvud ger en tidig 1-0 ledning tänker man att det är klart. Så enkelt är det ju inte.
J-Södras första tjugo minuter är det bästa ikväll. Dock så har vi förbaskat svårt att oroa i sista tredjedelen av planen. Hur många chanser utöver målet skapar vi?
Örebro arbetade sig in i matchen och framförallt var Michael Omoh ständigt ett hot på sin högerkant. Det var vid fler än ett tillfälle nära att resultera i mål. Kvitteringen skulle komma på en fast situation. En frispark signerad lagkaptenen Nordin Gerzic som drog till bollen runt muren och förbi en passiv Anton Cajtoft i målet. Därmed hade både kaptenerna gjort mål och 1-1 när pausfikat skulle serveras.
Örebro startade andra halvlek klart bäst och Anton Cajtoft skulle spela upp sig och gjorde minst två oerhört svettiga räddningar när 1-2 egentligen bara skulle skrivas upp. Det där målet skulle komma ändå och åter efter en fast situation, en högerhörna, så får inhopparen Filip Rogic bollen precis över linjen. Vild glädje bland bortafansen och Alexander Axéns byte fick resultat direkt. Han ville själv få det till fingertoppskänsla och det är svårt att inte hålla med honom.
J-Södra försöker naturligtvis gå ikapp men några jättechanser skapar man inte. Jag tycker heller inte man spelar tillräckligt desperat i det läget heller. 1-2 och man måste lägga ur handbromsen. Vad har man att förlora?
En ny uddamålsförlust på hemmaplan och precis som mot Häcken är man egentligen inte så värst nära att få till den där nödvändiga kvitteringen.
Nya tag redan på fredag då Ellos gästar ”Vallen”. Då vill vi väldigt gärna se en seger.
NOTERBART
# Stor frustation bland spelare och ledare givetvis efter en tuff sommar. Vi får inte med oss något längre och det känns väldigt långt till motståndarnas straffområde.
# Jag tycker att man vänder onödigt långt till det sista bytet då Eric Ayuk byts in. Han fick fyra minuter plus tillägg och då kan man inte åstadkomma speciellt mycket. Ett dubbelbyte efter 1-2 och verkligen låtit det få chansen hade varit bättre.
# Arni Vilhjalmsson fick byta av en osynlig Fredrik Olsson men det vill sig inte för någon av dem. Arni vill givetvis visa allt men nu blir det bara fel och domaren blåser ofta frispark till motståndaren innan duellen ens hinner börja. Vi skriker verkligen efter en riktigt het anfallare och den bäste vi har är Tommy Thelin.
Fredrik och Arni hade inte ens några avslut ikväll. Och totalt sett har vi tre bollar på mål. Det är för dåligt.
# Anton Cajtoft har precis som laget haft en tuff period efter U21 EM. Frisparken såg billig ut men Cajan spelade upp sig i andra halvlek.
# Glenn Nyberg. Har vi någonsin vunnit med honom som domare? Inte för att det var hans fel att vi förlorade men jag bara undra.
# ÖSK har blivit ett rejält spöklag. Inte en seger sedan 1953. Dubbla förluster i år och båda gångerna med 1-2.
# ”Vi får fortsätta träna för att bli bättre” sa Jimmy Thelin på presskonferensen efter matchen men frågan är om vi kan träna oss bättre. Kan det vara så att vi inte är bättre än såhär? Vi har höga förväntningar på det här laget och vi vill ju tro att vi kan mäta oss med de mer etablerade klubbarna. Det skiljer en hel del i lönekostnader om man jämför tex oss och Örebro.
# Ska vi hylla en spelare så måste det bli bra. När Tommy skulle hyllas blev det katastrof och det blev likadant ikväll. Ikväll fick Fendrich ta emot blommor och en tavla av ordförande Tidstrand samtidigt som 21 spelare sprang runt honom och skulle få av sig träningsjackor och dylikt. Det var knappt så man såg Tidstrand och Fendrich. Givetvis ska hyllningen sker medan spelarna står kvar. Nu blev det bara pannkaka.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Örebro 1-2 (1-1)
1-0 (10) Tommy Thelin 1-1 (39) Nordin Gerzic 1-2 (73) Filip Rogic
Publik: 3.152 på Stadsparksvallen
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge
LAGET:
Anton Cajtoft – Stefan Karlsson (86), André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Stian Aasmundsen, Fredric Fendrich (81) – Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (66)
Inhoppare: Arni Vilhjalmsson (66) Christos Gravius (81) Eric Ayuk (86)
Övriga: Evgenij Kobozev, Jonathan Tamimi, Alex Portillo
STATISTIK:
Skott: 7-8 (5-4) (Kozica 2, Thelin 1, Fendrich 1, Siwe 1, Smylie 1, Gravius 1)
Skott på mål: 3-4 (2-1) (Thelin 1, Smylie 1, Gravius 1)
Hörnor: 2-3 (1-2)
Frisparkar: 10-18 (5-9)
Offside: 0-2 (0-0)
Gula kort: 2-1 (2-0) Stefan Karlsson, Stian Aasmundsen
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar