Den skönaste av trepoängare

0
718

Äntligen fick vi jubla över en seger igen. Ett mål räckte att besegra Hammarby inför storpubliken på ”Vallen”. Tommy Thelins straffmål i mitten av första halvlek blev det enda mål i dagens match. En spännande match där Hammarby fick spela med en man mindre i lite mer av en timma sedan Pa Dibba gett Joakim Karlsson en armbåge.
En väldigt skön seger och en behövlig sådan. Det var lättade ansikten hos Thelin och gänget och man verkligen såg hur viktig den här segern var.
Den här segern betydde mer än bara tre poäng i tabellen. Man riktigt såg hur mycket den här segern betydde på både spelare, ledare och supportrar. Jag tror aldrig jag har sett Jimmy Thelin så engagerad som i slutet av matchen. Den så annars coola Thelin slängde både drickflaska och block när Daryl Smylie skulle klacka sig förbi en motspelare men istället tappade man boll. Där gick pulsen upp även för Jimmy Thelin.
Det blev en konstig match på så sätt att Hammarby fick en man utvisad redan innan pausfikat. Pa Dibba kommer säkert få höra ett och annat av coach Jakob Michelsen efter att ha satt upp en armbåge på Joakim Karlsson. Och då var bollen inte ens där. Med en man mindre försökte Hammarby tuffa på ändå men J-Södra kunde hålla ut.
# Äntligen tre poäng och äntligen mål inför hemmafansen. Efter tre raka hemmatorskar och att vi dessutom inte gjort mål på de två sista blev det äntligen både mål och seger. Tommy Thelins stensäkra straff betydde oerhört mycket.
# Robert Gojani blir nedknuffad av Sævarson och Stefan Johannesson har inget annat val än att döma straff. Dessförinnan en genial framspelning av Smylie till Gojani.
# Anton Cajtoft fick hålla nollan och det var nog särskilt skönt efter några mål i baken på sistone. En gedigen insats idag även om det blev några halvdana ingripande.
# Jocke Karlsson fick åter starta och den här matchen passade honom som handsken. Trots ett tidigt gult kort spelade Karlsson hårt och resolut matchen igenom. Hamnade ofta i duell med Dibba inledningsvis och det skulle bli Dibbas fall till slut.
# Fredrik Olsson fick starta matchen och spelade över 70 minuter och gjorde ett gott jobb. Hade en riktigt bra möjlighet att bli målskytt men skottet gick i ribban och över.
# Notera att J-Södras startuppställning bestod av 10 spelare från vårt Superettanlag. Den elfte spelade då i IFK Värnamo…
# Nästan 6000 på ”Vallen” och vi måste också buga och bocka till alla Hammarbysupportrar. Det gav en härlig inramning av matchen med en full bortasektion.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Hammarby 1-0 (1-0)
1-0 (27) Tommy Thelin, straff
Utvisning: Pa Dibba, Hammarby (36)
Publik: 5.914 på Stadsparksvallen
Domare: Stefan Johannesson, Täby
LAGET:
Anton Cajtoft – Tom Siwe, Joakim Karlsson, André Calisir, Stefan Karlsson – Robert Gojani (81), Fredric Fendrich – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Dzenis Kozica (92) – Fredrik Olsson (73)
Avbytare: Jesper Svensson (73) Stian Aasmundsen (81) Eric Ayuk (92)
Övriga: Evgenij Kobozev, Jonathan Tamimi, Christos Gravius, Alex Portillo
STATISTIK:
Skott: 5-6 (3-2)
Skott på mål: 3-2 (2-1)
Hörnor: 8-5 (3-3)
Frisparkar: 11-18 (7-6)
Offside: 7-1 (3-0)
Gula kort: 2-2 (1-1) J Karlsson, Kozica
Röda kort: 0-1 (0-1) P Dibba (36)

Lämna ett svar