Est.2007

Säsongens första förlust på ”Vallen”

Någongång kommer den, säsongens första nollpoängare inför hemmapubliken. Det krävdes att Sveriges bästa lag kom. Serieledarna och regerande mästarna Malmö FF vann med 2-1 i en publikmatch inför drygt 5500 åskådare.
Vi kan inte säga att resultatet var på något sett orättvist. Malmö var det bättre laget och det hade krävts att J-Södra gjorde sin bästa match för säsongen för att kunna störa dem. Ja, störa dem gjorde vi. Efter en första halvlek där siffrorna mycket väl kunde varit större än 0-1 kom Eleganterna ut som ett annat lag till andra halvlek. Vi skapade chanser och kvitteringen kom också snyggt av vår nya skyttekung (!) Dzenis Kozica. Mål nummer tre för året och en kanon (igen) efter assist av kapten Thelin.
Men Malmö var ett nummer för stort tyvärr. Erdal Rakip skulle bli de himmelsblåas matchhjälte när han tio minuter efter kvitteringen chippade in ledningsmålet.
J-Södra ska definitivt ta med sig spelet i andra halvlek. Vi visar att vi visst kan störa seriefavoriten. Nu väntar ledighet för laget innan man återsamlas den 16 juni. Nästa allsvenska match spelas sedan den 2 juli då IFK Göteborg gästar ”Vallen”. Väl mött då!