Matchblandning efter Elfsborgsmatchen

0
590

Efter 3-0 ger jag upp. Jag stänger ner matchen och tar upp ett nytt word-dokument istället. Om jag i förra texten hyllade J-Södra blir det här rena motsatsen. Vad fan hände i Borås ens?
Vi spelar faktiskt bra första 45. Vi är med i matchen första 45. Vi är uddlösa första 45 och det problemet är en av anledningarna till att vi blir utklassade idag. När vi rullar upp Elfsborg på mittplan och kommer in mot sista tredjedelen räknar jag det till i snitt 1,5 södraspelare i boxen. Hallå hur ska man göra mål med så få spelare i boxen? Att göra mål med så få spelare i boxen är väldigt svårt. Jag tror att vi behöver ha många spelare längre ner i banan för att kunna få upp bollen mot sista tredjedelen, vilket gör att vi blir väldigt uddlösa framåt. Aja men nu ska jag inte sitta här och analysera matchen mycket mer. Det orkar jag inte, inte just nu i alla fall.
Inför matchen får Tommy Thelin en fråga som lyder: ”Är ni bättre i år än förra året?”
En fråga han besvarar så här: ”jag tycker att vi är ett bättre fotbollslag i år, vi utvecklas för varje dag som går”. Jag tror den gode Tommy har rätt. De flesta av de spelare som spelade i J-Södra förra året har utvecklats och blivit bättre, men är våra nyförvärv bättre än förra året? Svar: Nej! De spelare vi har värvat hittills i år är: Stefan Karlsson, Evgeni Kobozev, Arní Whiljamsson, Alexander Jallow, Eric Ayuk och Christos Gravius. Nu har vi inte spelat särskilt många matcher, men hur många av dessa nyförvärv är egentligen godkända? I min bok, ett max två. Jag kan till och med sticka ut hakan och fråga hur fan vår rekryteringsprocess har fungerat. Hur väl har CP scoutat Kobozev? Den scoutingen kan inte ha varit särskilt skarp eftersom Kobozev redan kostat oss två pinnar i matchen mot Halmstad. Jallow är en man för framtiden och den värvningen vill jag inte kommentera än. Gravius har knappt spelat, visst vart lite småskadad men det är inget ”Cibicki-lån” precis om man nu får uttrycka det så. Eric Ayuk får inte heller särskilt stort förtroende men vem vet, han kanske blommar ut. Arní har enbart gjort ett mål framåt som nummer 9 och inte utfärdat något vidare under sin tid i den gröna tröjan. Egentligen är det väl bara Stefan Karlsson som gjort riktigt bra ifrån sig. Nej J-Södra, bättre lycka 2018, ser rekrytering ungefär likadan ut då äventyrar ni vår existens i Allsvenskan. Skärpning!
Det ska dock sägas att jag inte är orolig. Vi håller oss kvar i år det är jag tämligen säker på. Jag är mer orolig inför framtiden. Kommer vi ens få någon arena? Kommer vi att kunna locka duktiga spelare till Jönköping. Jag vill tro det men jag är långtifrån säker.
Nu laddar vi om batterierna och går in i en väldigt tuff period. En period där vi kommer få bekänna färg, och en period vi måste kunna stå upp i, annars kommer vi hamna med HBK, AFC, KFF och Giffarna där nere.
Återigen. GM, wow. Vilken show ni bjöd på. Tack för att ni gjorden den 22:a maj lite ljusare än vad den borde vara.
//Emil Tidlund

Lämna ett svar