Kennedy sänkte J-Södra

0
657

Det blev förlust mot Hammarby på ett slutsålt Stadsparksvallen efter att Kennedy Bakircioglu gjort matchens enda mål i andra halvlek. Det var Hammarby som började matchen bäst och skapade flera hörnor. Matchbilden i första halvlek var att Hammarby hade något mer boll men hade också svårt att komma till klara målchanser. Det var målchansfattigt i första halvlek vilket statistiken i avslut på mål (0-2) visade. Hammarby hade övertag i hörnor under första halvlek men Södra klarade av detta på ett bra sätt.
Under första delen av 2a halvlek så tar Södra över spelet och Hammarby får det svårt men de försvarar sig bra och ser till att de gröne får det svårt att komma till avslut på mål. Matchbilden jämnar ut sig och på det stora hela så är det en jämn fotbollsmatch där det är en fast situation som blir avgörande. Efter ca en halvtimme spelad av 2a halvlek så är det ett långt inkast som hamnar i Södras straffområde och som nickas bort och där Kennedey står utanför straffområdet och på volley gör mål. Södra försöker in i det sista att komma till en kvittering och man gör två byten men matchen slutar 0-1. Vi tar nya tag på onsdag då det är Gefle IF på Gavlevallen som är vår nästa motståndare i årets Allsvenskan.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Hammarby 0-1 (0-0)
0-1 (75) Kennedy Bakircioglu
Varningar: JÖN: Daryl Smylie, Fredric Fendrich, Tommy Thelin  HAM: Kennedy Bakircioglu, David Boo Wiklander
Publik: 6.247 på Stadsparksvallen
Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Fredric Fendrich (83) – Dzenis Kozica (77), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki
Inhoppare: Pär Ericsson (77) Sergio Calatayud (83)
STATISTIK:
Skott: 8-12 (2-6)
Skott på mål: 2-5 (0-2)
Hörnor: 4-9 (1-7)
Frisparkar: 10-9 (6-3)
Offside: 4-2 (1-0)
Gula kort: 3-2 (1-2)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar