Kalmar tog revansch

0
649

Matchens enda mål i Smålandsderbyt gjordes av den fd Södraspelaren Markus Thorbjörnsson som nickade in segermålet för Kalmar FF. Kalmar FF hade mest boll inledningsvis och efter den första kvarten spelat så hade Kalmar skapat ett par avslut men Mehic hade räddat dem. Men Södra var farliga i omställningar och skapade målchanser och kom till avslut av Fendrich och Thelin. I den 18 min så kommer Cibicki fram till avslut som tar på Kalmarspelare men målvakten Söderberg hinner ner vid stolproten med en hand och styr till hörna. Men efter ca halva första halvlek så får Smylie sitt 2a gula kort och blir utvisad. Efter utvisningen så kommer Kalmar till ett par avslutslägen men Mehic räddar och Södra försvarar sig bra. När det återstår ett par minuter av halvleken så så får Kalmar en hörna där Södraspelare nickar bort bollen men som Kalmarspelare slår ett inlägg på och Thorbjörnsson nickar in ledningsmålet för sitt lag.
I den 2a halvleken så skapas det färre målchanser men Kalmar FF fortsätter att ha mycket boll men Södra fortsätter att försvarar sig bra och i den 65 min så rivs Cibicki ner i straffområdet men domaren vinkar avvärjande. På tillläggstid så gör Thelin mål men vinkas av för offside och man skapar en sista chans där Svensson slår ett inlägg och Thelin är framme och nickar men över. Södraspelarna krigar och kämpar väldigt bra hela matchen och vi tar nya tag nästa vecka då vi möter GIF Sundsvall på lördag på Norrporten Arena.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra IF – Kalmar FF 0-1 (0-1)
0-1 (42 ) Markus Tharbjörnsson.
Utv: Daryl Smylie (25) 2st gula kort.
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, Andrè Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev  – Robert Gojani (79), Fredric Fendrich (68) – Dzenis Kozica (61), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki.
Inhoppare: Jesper Svensson (61), Pär Eriksson (68), Tobias Nilsson (79)
Publik:  4469 på Stadsparksvallen.
STATISTIK:
Skott: 7-12
Skott på mål: 4-6
Hörnor: 1-5
Frisparkar: 12-16
Gula kort: 4-1 (Daryl Smylie 2, Joakim Karlsson, Pawel Cibicki.)
Röda kort: 1-0

Lämna ett svar