Kryss mot ”Blåvitt”

0
698

Spelmässigt jämnt i början och Södra får ett läge där Thelin och Gojani avslutar men båda avsluten täcks av en försvarare. Innan kvarten spelad så IFK får ett väldigt bra läge som dyker upp efter ett inlägg där man slår på volley men utanför. Södra börjar mer ta över efter ca 20 min spelad men IFK är vassa i sina omställningar och efter en sådan omställning så gör Mehic en mycket fin räddning. Längre halvleken går tar Södra över mer och mer i spelet. Efter ca en halvtimme spelad så utmanar Cibicki sin försvarare och slår en tunnel på honom och avslutar men Alvbåge i IFK målet räddar och precis innan Kozica ska slå in bollen så rensar en IFK-försvarare bort den.
I 2a halvlek så fortsätter Södra där man avslutade den och under en ca 20-25 min period så styr Södra spelet. Man skapar chanser och en av dessa är då Thelin gör bort sin försvarare och gör ett mycket bra avslut där Alvbåge hinner precis får upp en hand och räddar. IFK skapar också chanser främst genom sina vassa omställningar och det är vid ett tillfälle då Hysèn är på väg igenom och Mehic kommer ut och river ner IFKanfallaren. Mehic får gult kort i den situationen. Till slut kommer första målet och det är Södra som gör det där många spelare är inblandade i det och Fendrich är den som är sist på bollen och sätter den i öppet mål. Efter första halvan av den 2a halvlek så börjar IFK tar över i det spelmässinga och det är många inlägg som hamnar i Södras straffområde där det blir flera farliga avslut. När det återstår ca 5 min av ordinare tid så kvitterar Hysèn efter ett inläge och ett avslut där han är först på returen. Efter kvitteringen fortsätter IFK att gå offensivt men Södra spelarna krigar för fullt och gör det bra och matchen slutar 1-1.
Våra grönvita eleganter gör en bra prestation och det var en bra Allsvensk match som var intensiv och händelserik.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra IF – IFK Göteborg 1-1 (0-0)
1-0 (62) Fredric Fendrich. 1-1 (85) Tobias Hysèn.
Varningar: JÖN: Damir Mehic (51), Alex Portillo (90). IFK G: Soren Rieks (43).
Publik: 6.247 på Stadsparksvallen.
Domare: Kasper Sjöberg, Malmö.
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, Joakim Karlsson, Alex Portillo, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Fredric Fendrich (78) – Dzenis Kozica (82), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki.
Inhoppare: Liridon Silka (78), Pär Ericsson (82).
STATISTIK:
Skott: 11-11 (3-4)
Skott på mål: 5-5 (0-1)
Hörnor: 9-11 (4-5)
Frisparkar: 13-7 (9-2)
Offside: 2-3 (1-3)
Gula kort: 2-1 (0-1).
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar