Olsson sänkte Mjällby

0
780

Fredrik Olsson gjorde J-Södras båda mål i kvällens match hemma mot Mjällby. 2-0 matchen grundlades i första halvlek då båda målen kom inom loppet av bara några minuter. Totalt en mycket stabil laginsats av J-Södra som därmed befäster sin serieledning.
Jimmy Thelin var sansad efter 2-0 seger mot Mjällby och hyllade kollektivet och laginsatsen. Kollegan Hans Larsson kunde bara konstatera att hans lag föll mot ett bättre lag. J-Södras 2-0 seger ikväll var odiskutabel när vi summerar matchen men likväl var den spännande hela vägen fram till matchminut 95.
Precis som mot Varberg så öppnade J-Södra på allra bästa sätt. Först lite trevande med en del slarviga pass men sedan kom artilleriet mot Mattias Asper och Co. Daryl Smylie var på stort spelhumör och hade fina kombinationer med Fredrik Olsson under hela halvleken. Ledningsmålet var också frukten av det samarbetet där Smylies avvägda pass gav Olsson ett friläge och där missar han sällan chansen. Mål nummer tolv för året och det skulle bli ytterligare ett. För bara någon minut senare är Olsson åter sist på bollen efter en retur från Asper. Hela sekvensen innan målet var vackert och Tommys inlägg ledde som sagt fram till måljublet.
DSC_0274-700x464
Det fanns ett par vassa chanser till för J-Södra under matchens första halvlek men Mjällby kunde freda sitt mål till pausvilan.
Mjällby var hårt pressat stundtals under halvleken men skulle repa mod under den andra och få mer att säga till om. De stora reduceringschanserna uteblev dock och Lumana Abdus var närmast att spräcka Mehics nolla men det lyckades han inte med.
Ett gediget arbete av samtliga spelare och en seger som var odiskutabel. Joakim Karlsson drog på sig säsongens sjätte varning och missar därmed fredagens bortamatch mot Ängelholm. Det var väl det enda negativa under en annars härlig måndagkväll.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Mjällby 2-0 (2-0)
1-0 (14) Fredrik Olsson 2-0 (17) Fredrik Olsson
Varningar: JÖN: Joakim Karlsson (72) MAIF: Mattias Håkansson (41) Eric Björkander (79) Simon Nilsson (82)
Publik: 3.314 på Stadsparksvallen
Domare: Diako Behnam, Stockholm
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev (77) – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Ronny Sabo, Daryl Smylie, Tommy Thelin (86) – Fredrik Olsson (64)
Inhoppare: Jesper Svensson (64) Jonathan Tamimi (77) Tim Söderström (86)
Övriga: Anton Cajtoft, Tobias Nilsson, Sebastian Holmkvist, Liridon Silka
STATISTIK:
Skott: 16-8 (9-3)
Skott på mål: 10-3 (7-1)
Hörnor: 3-4 (0-3)
Frisparkar: 13-6 (9-2)
Offside: 2-2 (2-1)
Gula kort: 1-3 (0-1)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar