J-Södra vände och vann i slutminuterna

0
595

J-Södra inkasserade säsongens nionde trepoängare i eftermiddag då man besegrade Utsiktens BK med 2-1 efter ett underläge i paus. Tommy Thelin kvitterade i den 83:e minuten, framspelad av Jesper Svensson, och avgjorde matchen på övertid då han nickade in segermålet.
Utsikten började annars den här matchen bäst och kunde gå till pausvila med en 1-0 ledning efter att Jesper Westermark påpassligt nickat in 1-0 i slutet av halvleken. Annars var första halvlek händelsefattig från Södras sida och man skapade inte många farligheter framför Axel Wibrån i hemmamålet.
Andra halvlek skulle bli en jakt på kvittering. Efter dryga timmens spel gör man ett dubbelbyte och redan efter 66 minuter har man gjort samtliga byten. Utsikten försvarar sig bra och det känns som att Södra ska få åka hem tomhänta från Västkusten igen. Tom Siwe får en jättemöjlighet att kvittera men bollen slinker utanför Wibråns stolpe. I den 83:e minuten ska kvitteringen ändå komma och det är Tommy Thelin som gör det på en halvvolley efter inspel från Jesper Svensson.
J-Södra är inte nöjda med oavgjort utan trummar på för ett segermål och det kommer i den 91:a minuten och det är åter Tommy Thelin som är framme och den här gången nickar han in bollen i mål och vild glädje bland alla tillresta Södrasupportrar.
Redan på tisdag är det match igen då IK Sirius gästar Stadsparksvallen. Vi hoppas att vi syns då!
MATCHFAKTA:
Utsikten – Jönköpings Södra 1-2 (1-0)
1-0 (42) Jesper Westermark 1-1 (83) Tommy Thelin 1-2 (91) Tommy Thelin
Varningar: UBK: Enis Maljici, Anders Mogren, Niklas Olsson  JÖN: Robert Gojani
Publik: 330 på Ruddalen
Domare: Nermin Cisic, Värnamo
LAGET:
Anton Cajtoft – Jonathan Tamimi, Joakim Karlsson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich (66), Robert Gojani – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Ronny Sabo (62) – Tim Söderström (62)
Inhoppare: Fredrik Olsson (62) Jesper Svensson (62) Liridon Silka (66)
Övriga: Max Watson, Tobias Nilsson, Sebastian Holmqvist och Damir Mehic
STATISTIK:
Skott: 7-7 (5-1)
Skott på mål: 3-3 (2-1)
Hörnor: 1-4 (1-1)
Frisparkar: 10-12 (4-5)
Offside: 2-4 (0-2)
Gula kort: 3-1 (1-0)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar