Explosion i andra halvlek gav 5-2 seger

0
512

Tre snabba mål i mitten av andra halvlek avgjorde definitivt kvällens drabbning mellan J-Södra och Brommapojkarna. J-Södra kunde till slut vinna med 5-2 efter en 1-0 ledning i paus. Daryl Smylie och Fredrik Olsson gjorde två mål vardera och mittbacken André Calisir gjorde ett.
Fredrik Olsson inledde målskyttet i första halvlek då han snappade upp en retur sedan målvakten räddat Jesper Svenssons chans. I andra halvlek går J-Södra fram till 4-0 efter tre mål inom loppet av åtta minuter. Daryl Smylie gör 2-0 efter assist av Ronny Sabo, André Calisir trycker in 3-0 några minuter senare innan Fredrik Olsson kyligt sätter 4-0 bakom en chanslös BP målvakt. Det ska också bli 5-0 genom Daryl Smylie innan BP reducerar två gånger om.
– Jag tycker vi gör en väldigt bra match och jag är stolt över grabbarna idag. Vi ändrade lite i paus, vi ville komma mer centralt i banan och vi fick mer kombinationer och mer avslut, sa en nöjd Jimmy Thelin efter matchen.
Brommapojkarna väntade förgäves på säsongens första seger och enligt tränaren Magni Fannberg var kvällens match inte ett steg i rätt riktning. – Vi gratulerar Jönköping till en välförtjänt seger. Själva måste vi be om ursäkt för den här matchen och vårt spel är alldeles för dåligt.
J-Södra gör det viktiga ledningsmålet drygt tjugo minuter in i matchen och det är Daryl Smylies öppnande passning fram till Jesper Svensson som ligger till grund för målet som Fredrik Olsson avslutar. Dessförinnan hade just Jesper Svensson ett skott i ribban så ledningsmålet kändes logiskt.
Inför den andra halvleken tvingas Robert Gojani byta och Liridon Silka kommer in. J-Södra hinner också byta in Ronny Sabo innan den riktiga målexplosionen startar. Sabo är inblandad i 2-0 målet som Daryl Smylie gör och kort därefter trycker André Calisir in 3-0 efter assist av Viktor Rönneklev. Bara minuten senare slår Fredrik Olsson in sitt andra mål efter pass från Tommy Thelin. Samme Thelin får till ytterligare en passningspoäng då han serverar Daryl Smylie fram till 5-0.
Brommapojkarna avslutar snyggt och får till två reduceringar av Seth Hellberg fram till slutsiffrorna 5-2.
NOTERBART:
## Vi fick se en Superettandebut i J-Södra ikväll. Mittbacken Max Watson fick hoppa in matchens 72:a minut.
## J-Södra fortsätter att vinna på hemmaplan. Kvällens triumf var säsongens femte raka trepoängare på Vallen.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Brommapojkarna 5-2 (1-0)
1-0 (20) Fredrik Olsson 2-0 (61) Daryl Smylie 3-0 (68) André Calisir  4-0 (69) Fredrik Olsson 5-0 (83) Daryl Smylie 5-1 (86) Seth Hellberg 5-2 (90) Seth Hellberg
Varningar: JÖN: Fredric Fendrich  BP: Felix Beijmo, Jonathan Augustinsson
Publik: 2.202 på Stadsparksvallen
Domare: Antti Kanerva, Olfstorp
LAGET:
Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev, Joakim Karlsson (72), André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Robert Gojani (46) – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Jesper Svensson (60) -Fredrik Olsson
Inhoppare: Liridon Silka (46) Ronny Sabo (60) Max Watson (72)
Övriga: Damir Mehic, Tobias Nilsson, Jonathan Tamimi och Tim Söderström
STATISTIK:
Skott: 14-4 (5-2)
Skott på mål: 10-3 (3-1)
Hörnor: 5-1 (3-1)
Frisparkar: 9-7 (5-6)
Offside: 5-0 (0-0)
Gula kort: 1-2 (0-2)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar