Sabos drömträff gav seger i premiären

0
795

J-Södra fick med sig alla poängen hem från eftermiddagens premiär mot IK Frej på Vikingavallen. Efter en mållös första halvlek öppnades matchen upp i den andra och med dryga kvarten kvar gör Ronny Sabo ett riktigt läckert drömmål från ca 35 meter.

Superettan Omg 1
Frej-J-Södra 0-1
0-1 (77) Sabo

– Det är skönt att vi kan vinna sådana här matcher. Vi är tacksamma för den publik som är här i dag, det ger extra energi, sa en nöjd Jimmy Thelin på presskonferensen efter matchen och fortsatte: – Frej var precis så bra som vi trodde att de skulle vara, chansmässigt är det fördel dem, det var tur att vi inte tävlade i det i dag.
Hemmalaget hade flera avslut och skapade också flera målchanser mot Damir Mehic i Södramålet. Under matchens första hälft var Joakim Runnemo millimeter från att peta in Frejs första mål någonsin på den här nivån men det målet skulle de inte få göra denna dag. Damir fick inleda serien med att hålla nollan och han hade god hjälp av sitt försvar idag. Högerbacken Jonathan Tamimi fick spela sin första seriematch i den gröna tröjan och gjorde en klart godkänd insats, tillhörde bland de bättre i Södra idag.
Första halvlek går till poäng för Frej men Tommy Thelin var nära att ge Södra ledningen precis innan paus men nicken fick ingen ordentlig fart och vållade inte hemmalagets Atanackovic några större problem.
Frej rivstartade sedan matchens andra hälft och hade några fina lägen framför Mehic men det ville sig inte.  Nykomlingarna skulle få gå tomhänta från sin premiär och vår sylvassa inhoppare, Ronny Sabo, skulle förstöra hemmafesten. Målet, som skulle bli matchens enda, var en delikatess som bara den var värd hela entrépengen. Superskottet letar sig in via kryssribban och in i mål bakom en överraskad hemmamålvakt. Ett oerhört vackert fotbollsmål av Ronny Sabo.
Matchens sista kvart blir ett jagande från hemmalaget men det är ändå Södra som är närmast att göra ytterligare ett mål men både Daryl Smylie och Liridon Silka missar. Tre poäng blir det och en bra start på årets säsong. En ganska blek insats men poängen räknas och nu laddar vi för en härlig fotbollsmåndag nästa vecka då vi har hemmapremiär mot Syrianska. Vi syns då!
MATCHFAKTA:
Frej – Jönköpings Södra 0-1 (0-0)
0-1 (77) Ronny Sabo
Varningar: FRE: Adam Gradén, Christophe Lallet  JÖN: Joakim Karlsson
Publik: 1.640 på Vikingavallen
Domare: Patrik Eriksson, Gävle
LAGEN:
Damir Mehic – Jonathan Tamimi, Joakim Karlsson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich (93), Robert Gojani – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Jesper Svensson (65), – Fredrik Olsson (74)
Inhoppare: Ronny Sabo (65) Liridon Silka (74) Tobias Nilsson (93)
Övriga: Anton Cajtoft, Max Watson, Tim Söderström, Sebastian Holmqvist
Frej: M Atanackovic – V Lövgren, D Theorin, J Gustafsson, J Glasberg – C Lallet, A Gradén (92, Ericsson), P Silfwer, D Oduro – A Cirak, J Runnemo (82, Plavsic)
STATISTIK:
Avslut: 16-7 (4-3)
Avslut på mål: 9-4 (0-1)
Hörnor: 3-1 (1-1)
Frisparkar: 14-7 (8-3)
Offside: 1-2 (1-1)
Gula kort: 2-1 (0-1)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar