Olycksminuter fällde J-Södra

0
677

J-Södra hade en trepoängare inom räckhåll men ett dramatiskt slut gjorde att hemmalaget Ljungskile fick med sig alla poängen i dagens kamp. Ronny Sabo och Daryl Smylie gjorde J-Södras mål men det räckte tyvärr inte.
J-Södra startade matchen piggt och oroar i offensiven och därför blir det kalldusch när Ljungskile får med sig ett ledningsmål efter dryga elva minuters spel. Allt föranleds av ett dåligt bakåtpass från André Calisir som LSK:s Jonas Lindberg hinner upp och tvingar Anton Cajtoft att fälla honom. Domaren Kaspar Sjöberg tvekar inte utan blåser för straff och dessutom ett gult kort för Cajtoft. Hannes Stiller placerar sedan in straffen retfullt enkelt och 1-0 till Ljungskile.
Robert Gojani får strax efteråt ett utmärkt läge att kvittera men jätteskottet går tätt utanför Horwaths högra stolpe. En ännu bättre möjlighet får Fredrik Olsson som efter ett inlägg från Fredric Fendrich får stå helt fri i straffområdet men nickan träffar rakt på målvakten och inget mål. J-Södra försöker och försöker och börjar ta över spelet men det ger också möjligheter för LSK att kontra. Jonas Lindberg är ytterst nära att utöka ledningen efter dryga halvtimmen men Anton Cajtoft gör en jätteräddning ut till hörna. På den efterföljande hörnan blir det också farligt men avslutet går över Cajtofts ribba.
Med knappa tio minuter kvar av halvleken får Ronny Sabo ett drömläge men skottet träffar ribban och bollen vill helt enkelt inte in. J-Södra avslutar halvleken starkt och ett mål hängde verkligen i luften men LSK får gå till pausvila med ledning 1-0.
Andra halvleken startar precis som den första avslutades – det är J-Södra som står för det mesta av bollinnehavet men de riktigt farliga chanserna saknas till än början. Några småmöjligheter skapas framför LSK målet och det kändes som att kvittering var nära – och den skulle komma. Ronny Sabo får bollen precis vid straffområdetslinjen och drar till bollen rakt i nätet bakom Alex Horwath och stor, stor glädje bland de för dagen gulklädda södraiterna.
Daryl Smylie som missat de två senaste matcherna byttes in i den 66:e minuten istället för Robert Gojani och Smylie skulle få göra sitt första mål för säsongen då han ger oss ledningen med 2-1 efter 80 minuters spel. Efter ett fint förarbete av Viktor Rönneklev kunde Smylie sätta dit bollen i mål. Men den glädjen skulle bli kortvarig. Ljungskile gör först 2-2 genom Aleksandar Kitic som i snäv vinkel får in kvitteringen och kort därefter gör hemmalagets Jakob Olsson 3-2 efter en drömträff som går rätt upp i krysset bakom Cajtoft. En otroligt tung avslutning på Skarsjövallen och trots en forcering på slutet lyckas vi inte nå en kvittering.
På presskonferensen efter matchen var Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim ärlig. – Idag vann inte det bästa laget.
– Vi visste att det skulle bli en tuff match och det var vi inställda på men den här förlusten känns riktigt bitter, sa J-Södras tränare Jimmy Thelin efter matchen. – I stort sett gör vi en bra insats men det räcker inte hela vägen. Vi får fortsätta att jobba ännu hårdare och det är ju match redan på lördag så det är bara att komma tillbaka, avslutar Thelin
Kommande vecka väntar lokalderby mot Husqvarna FF på ”Vallen” och det är lördag den 3 maj som gäller och avspark sker kl 16:00.
MATCHFAKTA:
Ljungskile – Jönköpings Södra 3-2 (1-0)
1-0 (11) Hannes Stiller, straff 1-1 (64) Ronny Sabo 1-2 (80) Daryl Smylie 2-2 (82) Aleksandar Kitic 3-2 (84) Jakob Olsson
Varningar: LSK: Aleksandar Kitic, David Johannesson, Jakob Olsson JÖN: Anton Cajtoft
Publik: 994 på Skarsjövallen
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
LAGET:
Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Karl Svensson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Robert Gojani (66) – Jesper Svensson (77), Tommy Thelin, Ronny Sabo – Fredrik Olsson (85)
Inhoppare: Daryl Smylie (66) Joakim Karlsson (77) Oskar Olsson (85)
Övriga: Mikael Axelsson, Max Watson, Jonathan Drott och Carlos Garcia
Ljungskile: Alex Horwath – Niclas Andersén, Rebin Sulaka, Brandon McDonald, James Sinclair (46, Anton Tideman) – Jakob Olsson, Aleksandar Kitic, Marcus Gustafsson, Ken Sema (68, Johannesson) – Hannes Stiller (80, Korab Bakraqi), Jonas Lindberg
STATISTIK:
Skott: 9-11 (4-8)
Skott på mål: 5-7 (2-4)
Hörnor: 6-5 (1-2)
Frisparkar: 10-12 (6-5)
Offside: 4-1 (2-0)
Gula kort: 3-1 (1-1)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar