Tung premiärförlust

Det blev en tung förlust i premiären av årets Superettan för J-Södra. GIF Sundsvall vann matchen med 1-0 efter mål av inhopparen Pa Dibba med tjugo minuter kvar. På övertid räddar sedan Giffarnas Tommy Naurin en straff från Daryl Smylie.
Hemmalaget Sundsvall började bäst och hade också de bästa chanserna i en annars ganska chansfattig match. J-Södra hade några småfarligheter men nära mål var man inte under första halvlek. Fredrik Olsson var närmast att skapa en chans men hans skott gick en bit utanför Tommy Naurins stolpe. Sundsvall hade några farligheter framför Anton Cajtoft i Södramålet men man var lite omständiga i avslutningarna och första halvlek slutar mållös.
I andra halvlek får J-Södra mer att säga till om även om de heta målchanserna saknas. Sundsvall är inte lika heta men ska ändå lite turligt få göra 1-0. Efter att ha bara varit i planen någon minut gör Pa Dibba 1-0 för Sundsvall efter att Daryl Smylie olyckligt halkat till när han skulle spela upp bollen. Giffarna utnyttjar läget direkt och Dibbas skott går högt och Anton Cajtoft får kapitulera.
J-Södra gör tre snabba byten för att försöka nå en kvittering. Jonathan Drott, Samuel Adjei och Dijan Vukojevic kliver in och man försöker att få hål på ett försvarstätt hemmalag. På övertid springer sånär Fredric Fendrich igenom men fälls av mittbacken Marcus Danielsson och domaren Lars Olsson pekar på straffpunkten. Daryl Smylie får chansen att ta med sig en poäng i matchen men Tommy Naurin i hemmamålet gör en fin räddning och räddar alla poäng till Sundsvall.
– Först ett individuellt misstag när Smylie halkar och deras spelare gör det väldigt bra och sedan straffen. Tommy Naurin gör en riktigt bra räddning där. Vi kunde gott ha fått med oss en poäng, sa tränaren Christer Persson till Jönköpings Posten efter matchen.
GIF Sundsvall – Jönköpings Södra 1-0 (0-0)
1-0 (70) Pa Dibba
Varningar: SUN: Johan Eklund, Runar Sigurjonson JÖN: Fredric Fenrich
Publik: 3.122 på Norrporten Arena
Domare: Lars Olsson, Umeå
Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Daryl Smylie, Fredric Fendrich – Jesper Svensson (71), Tommy Thelin, Ronny Sabo (74) – Fredrik Olsson (79).
Inhoppare: Jonathan Drott (71) Samuel Adjei (74) Dijan Vukojevic (79)
Övriga: Mikael Axelsson, Karl Svensson, Oskar Olsson, Robert Gojani
GIF Sundsvall: Tommy Naurin – Dennis Olsson, Jon Fjoluson, Marcus Danielsson, Robert Lundström – Daniel Sliper (85, Robbin Sellin), Kevin Walker, Runar Sigurjonsson, Adam Chennoufi (68, Simon Helg) – Johan Eklund, Eric Larsson (68, Pa Dibba)