Tung bortaseger mot Ljungskile

J-Södra inledde årets andra halva av Superettan på bästa tänkbara sätt. Trots stor hemmapress från Ljungskile kunde J-Södra hålla undan och vinna matchen 2-1 efter 2-0 i paus. Kvällens målskyttar var Jesper Svensson och Fredrik Olsson.
Det skulle bli nära 94 minuters härlig fotbollsunderhållning på Uddevalla Arena denna afton. Under första halvleken behärskade J-Södra spelet bäst och gick också fram till en 0-2 ledning efter två snygga mål signerade Jesper Svensson och Fredrik Olsson.
Ljungskile parkerade mer eller mindre på Södras planhalva i den andra halvleken men det var bara Hannes Stiller som lyckades överlista Damir Mehic denna kväll. Vi minns särskilt en svettig enhandsräddning där hemmaspelarna trodde att kvitteringen var i hamn.
J-Södra fick alltså försvarar sig mycket i andra halvlek men man gör det bra och man skapar också två rejäla lägen till att punktera matchen. Både Tommy Thelin och Tim Söderström missar de chanserna.
– Det är en tuff bortamatch så det är starkt av oss att åka hem med en trepoängare, sade J-Södratränaren Jimmy Thelin efter matchen.
J-Södra toppar Superettan när vi bokför den 16:e omgången. Nästa anhalt blir Skytteholms IP och match mot AFC United, redan nu på lördag. Den matchen missar Jesper Svensson som ikväll drog på sig säsongens tredje gula kort.
Ljungskile – Jönköpings Södra 1-2 (0-2)
0-1 (27) Jesper Svensson 0-2 (35) Fredrik Olsson 1-2 (52) Hannes Stiller
Varningar: LSK: Markus Gustafsson (35)  JÖN: Jesper Svensson (12) Daryl Smylie (73) Damir Mehic (78)
Publik: 1.562 på Uddevalla Arena
Domare: Antti Kanerva, Olofstorp
Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Liridon Silka (70) – Jesper Svensson (70), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (77)
Inhoppare: Tobias Nilsson (70) Tim Söderström (70) Ronny Sabo (77)
Övriga: Jonathan Tamimi, Max Watson, Sebastian Holmqvist, Anton Cajtoft
Skott: 12-10 (4-8)