Tappad seger i sista sekund

J-Södra och Hammarby delade på poängen denna lördags eftermiddag på Tele 2 Arena. Tommy Thelin gav oss ledningen i mitten av andra halvlek men Hammarby fick sista ordet med en kvittering i den 94:e minuten via ett självmål.
Matchen på Tele 2 Arena inleddes spelmässigt jämn men ju längre halvleken går så tar Hammarby över bollinnehavet. De skapar ett par målchanser där deras bästa målchans kommer med ett par minuter kvar av halvleken. Alex hamnar i friläge och avslutar men Mehic gör en bra räddning där returen tar på Alex arm och frispark för Södra.
Andra halvlek är mycket mer händelserik och börjar med att Hammarby har mycket boll men Södra försvarar sig bra. Efter första kvarten i halvleken spelar Smylie fram Thelin som hoppar över bollen och Cibicki kommer på avslut som målvakten räddar där Thelin är först fram på returen och sätter 1-0 till våra grönvita eleganter. Hammarby fortsätter att ha mycket boll skapar ett par chanser där Mehic räddar. Södra försvarar sig bra och kommer upp i slutet av matchen där Smylie spelar fram Cibicki som avslutar precis utanför. Precis i slutet av matchen så kvitterar Hammarby där bollen tar på en Södraspelare och går i mål.
Ett snöpligt slut men en poäng mot ett formstarkt Hammarby tar vi med oss hem. J-Södra kunde också, om än tillfälligt, känna på hur det är att vara serieledare.
På onsdag syns vi igen då Falkenbergs FF gästar ”Vallen”!
Hammarby – Jönköpings Södra 1-1 (0-0)
0-1 (62)  Tommy Thelin 1-1 (94) Självmål
Varningar: HAM: Arnor Smarason, Richard Magyar, Johan Persson  JÖN: Robert Gojani, Daryl Smylie, Fredric Fendrich
Publik: 24.131 på Tele 2 Arena
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle
Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Stian Aasmundsen (74) – Pawel Cibicki, Daryl Smylie, Tommy Thelin (83) – Moses Ogbu (61)
Inhoppare: Dzenis Kozica (61) Fredric Fendrich (74) Jesper Svensson (83)
Övriga: Bence Verebélyi, Jonathan Tamimi, Tobias Nilsson, Alex Portillo
Bollinnehav: 57-43 (49-51)