Säker seger i cupavslutningen

J-Södra besegrade Örgryte med 2-0 inför drygt 400 tappra åskådare i regnet på Rosenlund. Båda målen kom under första halvlek, där ledningsmålet gjordes av Dzenis Kozica, och det andra målet var ett självmål av Örgrytes försvarare Karl-Johan Lindblad.

Säsongens tre första tävlingsmatcher är till ända och facit blev en seger, en oavgjord och en förlust. Kvällens match var betydelselös för gruppspelet men desto viktigare för dem som fick chansen. Det är hård konkurrens i truppen.

ÖIS började bäst och vaskade fram några halvfarliga lägen framför Frank Pettersson. Adam Bergmark Wiberg hotade emellanåt men skulle få gå av planen mållös. J-Södra började aningen trevande men tog över efter hand och fick alltså med sig två mål under halvleken. 1-0 målet sköts in av Dzenis Kozica efter framspelning av Moustafa Zeidan. Kort därefter kommer 2-0 efter en hörna från Smajl Suljevic som stöts in av ÖIS spelaren Karl-Johan Lindblad.

Dzenis Kozica borde gjort ett mål till under första halvlek men ÖIS målvakten Fredrik Andersson gjorde en klassräddning när Kozica vände om i straffområdet.

Andra halvlek blev lite mer transportsträcka. En farlig frispark fick vi se men Jesper Svensson sköt den utanför. Inhopparen Eric Omondi ställde lite oreda hos gästerna men något mål blev det inte.

I slutet av matchen fick en annan inhoppare, Perparim Beqaj, linka av planen efter en kollision. Efter matchen gav Södra ett något lugnande besked om att det skulle röra sig om en stukning.

NOTERBART

# Nattsvart blev det en kort stund i mitten av andra halvlek. Hela belysningen släcktes ner och det dröjde några minuter innan man fick ordning på ljuset igen.

# Kul att se att de yngre tar för sig. Daniel Ljung och Mikael Marques fick starta matchen och gjorde det bra.

# Dzenis Kozica producerar poäng. Ett mål idag och borde gjort ett till.

# Moustafa Zeidan blixtrar till emellanåt. Framspelning till 1-0 målet och några fina lägen att göra mål på egen hand.

# Försvaret får en helt annan tyngd med Sebastian Crona på planen. Kanske vår viktigaste spelare i år.

# Smajl Suljevic. En fältherre. Kan bli hur bra som helst.

# Jetmir Haliti och Eric Omondi. Älskar bollen. Kommer att få massor av ytor i år. Det gäller att producera också. Potential.

# Man blir alltid lugn när lugnet själv är på planen. Still going strong. Vår kapten.

# Lite kul att ÖIS klacken fick stå u t a n f ö r stängslet. Antar att det var en säkerhetsåtgärd.

# Man förstår lyxen när vi kan ha Edin, Amir, Beqaj, Omondi, Kwakwa och Elias på bänken. Ja jävlar.

# Återstår att se om det blir någon träningsmatch innan den mot Kalmar FF den 26 mars. Jag vet att man jobbar på att lösa något.

Jönköpings Södra – Örgryte IS 2-0 (2-0)

1-0 (33) Dzenis Kozica 2-0 (39) självmål Karl-Johan Lindblad

Publik: 362 på Rosenlunds IP

Domare: Granit Maqedonci

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Marcus Degerlund – Mikael Marqués, Daniel Ljung (85), Smajl Suljevic, Fredric Fendrich, Jetmir Haliti (46) – Moustafa Zeidan (58), Dzenis Kozica

Inhoppare: Eric Omondi (46) Perparim Beqaj (58) Amir Al-Ammari (85)