Ny hemmaseger gav 17:e segern

J-Södra fortsätter att vara starka på ”Vallen”. Ikväll besegrade man Frej Täby med 2-0 efter mål av Joakim Karlsson och Fredrik Olsson. Spelmässigt var det kanske ingen av våra bättre matcher i år men segern var oerhört skön och viktig.
Första halvleken var den bästa av de två och 1-0 ledningen i paus borde kanske varit något mål större. Joakim Karlssons nickmål  redan i den åttonde minuten  gav den start som man ville ha mot ett vilt kämpande Frej. Robert Gojanis välslagna hörna hittade mittbacks Karlssons panna perfekt och bollen gick via ribban in i mål bakom en chanslös målvakt.
Fredrik Olsson hade två riktigt bra lägen att sätta en boll under matchens första halvlek men Atanackovic var i vägen. Olssons revansch skulle dock komma senare.
Frej gör ingen dålig match och de har sin bästa period i början av andra halvlek. Närmast att spräcka Anton Cajtofts nolla är Smajl Suljevic men hans skott träffar stolpen.
Istället för kvittering blir det ytterligare ett hemmamål. En snabb omställning från eget straffområde där Tommy Thelin lyfter upp den till Olsson vid mittplan och han direktskarvar ut till Daryl Smylie på vänsterkanten. Smylie avancerar och passar tillbaka till Olsson i precis rätt läge och Olsson kommer fri mot Atanackovic och den här gången gör Olsson inget misstag.
Säsongens sjuttonde (!) seger och den elfte på ”Vallen” för J-Södra som nu toppar tabellen på 56 poäng. Närmast väntar GAIS på Gamla Ullevi nästa onsdag.
Jönköpings Södra – Frej Täby 2-0 (1-0)
1-0 (8) Joakim Karlsson 2-0 (74) Fredrik Olsson
Varningar: JÖN: Joakim Karlsson (17)  FRE: Victor Söderström (18) Smajl Suljevic (35)
Publik: 2.785 på Stadsparksvallen
Domare: Jim Petersson, Motala
Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Robert Gojani (56) – Jesper Svensson (68), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (86)
Inhoppare: Liridon Silka (56) Ronny Sabo (68) Sebastian Holmqvist (86)
Övriga: Damir Mehic, Jonathan Tamimi, Tobias Nilsson, Tim Söderström
Skott: 12-5 (7-1)