Mållöst på Friends Arena

På andra gången på kort tid spelar J-Södra oavgjort uppe i Stockholm. Kvällens match på Friends Arena slutar mållöst 0-0 och detta trots att J-Södra fick avsluta matchen med tio spelare efter att Tom Siwe fått sitt andra gula kort.
AIK gick för ett segermål i andra halvlek men totalt sett var ett oavgjort resultat inte helt orättvist. J-Södra höll en ramstark defensiv och detta trots att vi tvingades möblera om i backlinjen i paus. Joakim Karlsson tvingades kasta in handduken i paus efter en smäll i slutet av första halvlek. Tobias Nilsson fick göra sin första allsvenska match i den gröna tröjan och gick in och spelade oerhört stabilt.
Offensivt fick vi våra chanser men den rätta skärpan fanns inte där ikväll. Daryl Smylie fick en jättemöjlighet i slutet av matchen men fick inte iväg något riktigt avslut. Pawel Cibicki oroade också den rätta kylan saknades i afton. Tyvärr fick vi avsluta matchen med en man mindre sedan Tom Siwe fått två gula kort. Därmed missar han söndagens möte mot IFK Norrköping och det gör även Pawel Cibicki som nu är uppe på tre varningar.
0-0 mot AIK och poäng igen för J-Södra. På sju matcher har vi nu tre segrar, tre oavgjorda och bara en förlust.
AIK – Jönköpings Södra 0-0
Utvisning: JÖN: Tom Siwe (78)
Varningar: AIK: Ebenezer Ofori, Stefan Ishizaki  JÖN: Pawel Cibicki
Publik: 12.242 på Friends Arena
Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping
Damir Mehic – Tom Siwe (utv 78), André Calisir, Joakim Karlsson (46), Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Fredric Fendrich (81) – Dzenis Kozica (65), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki
Inhoppare: Tobias Nilsson (46) Moses Ogbu (65) Jesper Svensson (81)
Övriga: Bence Verebelyi, Jonathan Tamimi, Stian Aasmundsen, Liridon Silka
Bollinnehav: 53-47 (49-51)