J-Södras sköna seger

J-Södra tog äntligen en hemmaseger inför sin hårt prövande hemmapublik. Siffrorna stannade vid 5-2 efter en 2-0 ledning i paus. Robin Book stod för två mål och övriga målskyttar var Adnan Maric, Elias Nordström och Mohammad Fazal.

Efter den sämsta inledningen sedan återkomsten till elitfotbollen var det mer än tre poäng spel. Lägger vi till den turbulenta fredagen med artiklar i Fotbollskanalen så var en seger det enda som kunde tysta allt. Spelaree och ledare svarade med en 5-2 seger och därmed säsongens första trepoängare på Vallen och blott den andra sedan 11 september ifjol.

Att J-Södra gick till pausvila med 2-0 var inte alls rättvist. Gästerna från Götet var minst lika bra. Det var en jämn halvlek med desto skönare att det äntligen kunde studsa vår väg. Ledningsmålet kom till efter hörna från Marko Nikolic där Kevin Rodeblad Lowe nickade ner till en sopren Adnan Maric som enkelt kunde göra sitt andra mål för säsongen. Knappa tio minuter senare var det dags igen och det är Malkolm Moënza som får till en genomskärare till en fri Robin Book som inte gör något misstag och 2-0 är ett faktum.

Utsikten hade några farligheter men Tom Amos och Södra håller undan hela vägen fram till pausfikat.

Inför andra halvlek gör Bosko Orovic och hans Utsikten ett dubbelbyte och man inleder också bäst. Mitt i allt så drar Jesper Brandt på sig sitt andra gula kort och därmed får han kliva av planen. J-Södra med en man mer i de avslutande 40 minuterna alltså. Klart? Inte!

Utsikten sticker fram och får med sig en reducering fram till 2-1 genom Erik Jonasson Westermark som skjuter in målet bakom en chanslös Amos i målet. Nu blir det nerver och trots att Södra har en man mer och gästerna bollen lika mycket om inte mer.

I minut 68 frispelar Nikolic sin kompis Book som bommar öppet mål men blir samtidigt tacklad och domaren pekar på straffpunkten. Robin Book får chansen från elva meter och gör inget misstag och viktiga 3-1.

Kort därefter slår Utsikten till och gör 3-2 från ingenstans. Markus Björkqvist är målskytten och skottet såg inte alls otagbart ut och nu är det match igen.

Det är inte konstigt att hela laget agerar stimmigt vid det här läget men man tar sig samman och när inhopparen Elias Nordström rullar in 4-2 i snäv vinkel släpper nerverna… en aning iallafall.

Precis innan 90 minuter sätter en annan inhoppare, Mohammad Fazal, 5-2 sedan han skjutit in sin egen retur.

En otroligt skön seger. En livsviktig sådan. Nu njuter vi för en stund.

Noterbart:

## Sebastian Crona gjorde sin 100:e tävlingsmatch för Jönköpings Södra. Det blev ingen blomsterbukett innan matchen men jag tror Crona tog de tre poängen istället.

## Robin Book är verkligen en poängsspelare. Osynlig och rentav bortkommen emellanåt men åtta poäng på sju matcher är såklart lysande. Det är lätt att glömma bort det.

## Mohammad Fazal målskytt! Hans första i södratröjan och vi lyfter på hatten!

## Vill ni se på mål så kom till Vallen! På fyra hemmamatcher har det blivit 23 mål. 23 stycken! Vi har gjort 11 och har släppt in 12. Otroliga siffror!

## Mustafa Ismael coachade laget på egen hand och det gick betydligt bättre än parodin senast.

## 5-2 är identiska siffror från vårt senaste seriemöte mot Utsikten. 2015 vann vi den avslutade omgången med just 5-2 och blev därmed seriesegrare.

## Domaren var flitig med sin kortlek och totalt blev det fem gula kort plus ett rött kort. Adam Ben Lamin och Junes Barny drog på sig sina tredje varningar och missar därmed onsdagens match borta Västerås.