Ge oss ett besked

Det var han som kom från himlen, från himlen kom han ner.
Å allting som vi saknat, det kom han för att ge.
Å alla hans gåvor, å alla hans spel. Allting som vi jagat, det kom han för att ge.

Det var inte riktigt det här slutet som någon av oss önskade. För slutet känns nära, tyvärr. Den går att likna vid ångesten man hade som barn kring huruvida ens föräldrar någonsin skulle separera eller inte. Man såg hur ens klasskamraters föräldrar skilde sig, en separation från ens trygghet. De spenderade ena veckan i Taberg och andra ute i Lekeryd. En ohållbar vardag, tänkte man.

Samma ångest står jag nu med inför det faktum att Tommy Thelin kanske, högst troligt, lämnar oss. Att den dagen så småningom skulle komma var jag givetvis inställd på.  Jag är förberedd. Likt en hoarder som förbereder sig för undergången, som bunkrar upp med burkar och konserver i tusentals i väntan på dystopin.

Men hur ska vi tolka tystnaden? Varför får vi inget besked om framtiden? För min del så får Tommy gärna spela fotboll i Jönköpings Södra så länge han själv önskar. För oss som även har hjärtat i Italien, likt undertecknad, så har vi under våren bevittnat hur klubbikoner har lämnat klubbar de har hållit kärt under hela sitt liv och sin karriär. De har städats av. Där är dörren, du är inte längre önskvärd här.

Tommy förtjänar ett värdigt avslut. De har under året diskuterats huruvida han borde få mer speltid. Oavsett vart du står i den diskussionen så kan vi, hoppas jag, enas om att hans insatser i den gröna tröjan gjort att han förtjänar ett ordentligt avsked. Och med ett ordentligt avsked menar jag naturligtvis inte en tavla och en blombukett inför sista matchen.

Jönköpings Södra borde se det här som en lärdom. Tiden rinner ut för många av våra trotjänare. Under nästkommande år kommer vi att få se alltfler avsked. Det är av yttersta vikt att dessa genomförs på ett värdigt sätt. Det är viktigt för oss supportrar, för föreningen, för spelaren. Och för att dessa avsked ska bli värdiga så behöver detta presenteras i god tid. Det kräver tifoarbeten, insamlingar, mentala förberedelser och så vidare.

Tommy Thelin har snart spenderat ett helt år på bänken. Hans kontakt går ut efter säsongen. Det mesta pekar på att vi snart har sett det sista av Tommy i den gröna tröjan. Men tystnaden är total. Ge oss ett besked. För Jönköpings Södra, supportrarna och för Tommy Thelin. 

/CHRISTIAN LANTZ

Denna artikel publicerades i vårt matchprogram inför matchen mot GAIS.

Jimmy Höglund
Chefredaktör

Vad tycker du?

Kommentera

Relaterade artiklar

Marko Nikolic säsongens första nyförvärv

Tidigt idag på morgonen presenterade J-Södra årets första nyförvärv på spelarsidan. 23-årige Marko Nikolic från Vasalunds IF är klar för Eleganterna tre år framåt. De...

Enoch Kwakwa förlänger

J-Södra och Enoch Kwakwa är överens om ett tvåårskontrakt och därmed stänger vi det senaste ryktet om ett flytt till en seriekonkurrent. Enoch hade skadeproblem...

Kamikazetipset 1.0 – Så slutar Superettan

Vi skriver januari och alla lagen utom J-Södra har kört igång säsongen. Södrasajten ligger dock inte på latsidan utan levererar den tänkta (eller misstänkta)...

Följ oss

2,137FansGilla
213FöljareFölj
732FöljareFölj

Senaste nyheterna