Femte raka utan förlust

J-Södra vägrar att förlora just nu. För femte matchen i rad tar laget poäng och den här gången var det ytterst nära en tredje raka trepoängare. Matchen slutar 2-2 efter att J-Södra kvitterat två gånger om. Arni Vilhjalmsson fortsätter att göra mål och gjorde båda i afton. Vi har hittat vår skyttekung.
Inför säsongen så handlade det enbart om Jakob Orlov, Jakob Orlov, Jakob Orlov och i viss mån Fredrik Olsson. Nu har vår glödhete islänning visat varför J-Södra värvade honom ifjol. Trots att han får spela på ”fel” position så är han på rätt ställe. 1-1 målet stötte han in efter en magnifik nick av Smylie. 2-2 målet placerade han iskallt in efter en genial framspelning av inhopparen för dagen Jeppe Svensson. Rätt man på rätt ställe.

Vi gick för segern. Christer poängterade efter matchen: Vi släppte handbromsen och gick för en trea. Precis som det ska vara i vår borg. Ikväll räckte det inte hela vägen. Nästa gång gör de det.

Vi är bättre när vi gasar. När vi tvingas spela utan handbroms. Första halvlek är lite för slarvig, lite för avvaktande. Det ska rullas runt i sidled eller helst tillbaka till våra mittbackar. Det tar lite för lång tid.
# Peter Gwargis orkade en halvlek. Lite krasslig och utbytt i paus. ”Jeppe” kom in med energi, fart och löpvilja och hade ett stort finger med i 2-2 målet.
Carljohan Eriksson fick seriedebutera och fick en tuff match. Två luriga skott varav det ena ställer honom helt. I övrigt stabilt agerande och skönt att vi står så bra på målvaktsposten.
# Axel Lindahl fick också debutera. Äntligen. Han visade upp sin snabbhet även om tajmingen inte riktigt är där men ett inhopp som lovar gott inför fortsättningen.
Under 2500 ikväll är riktigt dåligt. En kanon sommarkväll och ett J-Södra som kom från två raka segrar borde betyda 3000 åskådare minst. Ett som är säkert är att Jönköpingspubliken har tappat fotbollsintresset. Dax att vakna!
# Degerfors hade Sargon Abraham. Och det räckte nästan till en seger. Exsödraiten Christos Gravius gjorde också en bra match på mitten för Degen.
Oroväckande att Vilhjalmsson tvingades bryta matchen med tjugo minuter kvar. Hoppas verkligen inte det är något allvarligt. Samtidigt så är det en sån där säsong. Peppar peppar.
# Helsingborg på måndag. Då kör vi igen!