Seger på ”Nya” Vallen

J-Södra urstarka hemmafacit på Stadsparksvallen håller i sig även när den nya arenan invigdes idag. 2-1 seger mot Falkenbergs FF efter mål av Fredric Fendrich och Robin Book. Det blev en gastkramande avslutning när Falkenberg avancerade och med hjälp av stolpar och fötter och allt så lyckades vi hålla ut och vinna matchen. Rättvist? Nej. Men jäkligt skönt.

Det var ju den perfekta inledning av vår första match på ”Vallen” att Kapten Fendrich fick rulla in det första målet. Ett vackert mål där Daniel Strandsäter river åt sig bollen och får fram den till Eric Omondi som hittar Marko Nikolic som i sin tur hittar en helt fristående Kapten. 1-0 och visst kändes det som att vi var fler än dryga 2000.

2-0 kommer efter hörna. En hörna som man har nött och nött på träning och som idag resulterade i ett mål signerat Robin Bok.

Därefter var det Falkenbergs match.

Det kunde faktiskt börjat redan innan vårt 1-0. Adam Ben Lamin drog en rensning i egen ribba. Den chocken alltså.

Falkenbergs FF alltså. I allsvenskan ifjol och har haft en riktig piss-säsong i år. Påminner en del av vårat 2018 då det mesta går emot. Nya huvudtränaren Tobias Tuvesson måste grämma sig något oerhört att de plocka noll (0!) poäng mot oss. De skulle vunnit i Falkenberg och de skulle vunnit idag.

Det måste väl ändå vara en styrka som lag att vinna den här typen av matcher?

2-1 reduceringen kom så sent som i den 82:a minuten genom inhopparen Aguda. Ett guda-volleyskott otagbart bakom den mästerlige Frank Pettersson.

Sedan kunde det blivit både 2-2 och 2-3. Marginalerna var helt klart på vår sida. Det var stolpträffar i parti och minut och bollar på mållinjen.

2-1 seger och tredje raka segern. Ja jisses.

NOTERBART

## Mackan Degerlund hade knappt tränat i veckan men startade och kunde spela i 82 minuter.

## Jildefalk menade på att många i laget hade tagit den andra sprutan och nämnde Daniel Strandsäter som ”bara” orkade spela i 65 minuter. ”Normalt sett kan ha spela i två matcher efter varandra”. Någon form av kramp fick ”Strandis” att kliva av tidigt.

## Är Falkenberg det bästa lag vi mött i år hemma? Ja kanske.

## Otroligt sympatiska Tobias Tuvesson har fått ordning på skeppet och Falkenberg är riktigt bra nu. De saknar den naturliga målskytten för att vinna den här matchen.

## Eric Omondi hade ett ypperligt läge att stänga matchen då han går på eget avslut i ett friläge tillsammans med Robin Book. Ett pass i sidled och matchen hade varit över.

## Det här spelet håller inte mot Värnamo på torsdag. Släpper vi till dom här chanserna så gör dom mål. Flera stycken.

## Frank Pettersson är på nytt vår främsta spelare. I en klass för sig faktiskt.

## Jildefalk har annars ett läge nu att släppa fram andra spelare för många, många är inte på topp just nu.

## En fantastisk helg då alla våra elitlag tog full pott. A-lag och U17 idag och igår vann U19 borta mot Östers IF.