Est.2007

Chockförlust mot Norrby

Det blev ingen sjunde raka seger. Det blev en ”chockförlust” mot Norrby som dessutom nollade oss. Vem hade trott det på förhand? Matchen slutade 0-2 efter 0-1 i paus och det direkta avgörande kom när inhopparen Dijan Vukojevic krutade in 0-2 i 87:e minuten.

Det ska sägas. Vi skapade absolut tillräckligt med möjligheter (i andra halvlek) för att både kvittera och vinna den här matchen. Straffmiss från Edin och en ribbträff från Orlov var det närmaste vi kom ett mål idag. Det ville sig inte riktigt och dessutom gjorde Norrby en väl genomförd match.

Första halvan var en trist historia där vi knappt skapade något i anfallsväg. Norrby gjorde turligt ledningsmålet i mitten av halvleken på en frispark där bollen hann studsa och sen rakt in i mål. Det såg lite vilset ut där.

Södra avslutade halvleken hyfsat och pressade för en kvittering men 0-1 stod sig till paus.

Enoch Kwakwa byttes ut i halvtid och Jakob Orlov byttes in. Det blev bättre fart samtidigt som Norrby såg till att ha ett så samlat manskap hem som möjligt. Chanserna kom och förutom straffmiss och ribbträff hade man några farliga lägen framför Norrbymålvakten Mergim Krasniqi men han skulle få hålla sin nolla idag.

NOTERBART

# Någongång kommer förlusten även om vi inte trodde att den skulle komma i ett hemmamöte mot Norrby.

# Edin har sett iskall ut efter uppehållet och han måste upp ett par snäpp för att det här ska gå vägen. Viktigt att Jakob är tillbaka och det kan säkert ge en skjuts till Edin också.

# Lite omständigt och lite för långsamt när man skulle trycka på idag. När vi spelade snabbt genom mittfältet blev det farligt per omgående.

# Elias saknades idag. Hans monsterlöpningar på kanten fattades idag.

# Många kan bättre men som sagt. En förlust kommer förr eller senare och jag tar hellre den idag än kommande vecka. Tuffa matcher framöver och match redan på tisdag borta mot Varberg. Det gäller att inte förlora.

# Femton (15!!) hörnor för Södra idag. Jag kan inte minnas att vi har skapat så många hörnor i en och samma match.

# Bra med byte i paus men det hade inte skadat att ge någon mer chansen lite tidigare än i 88:e.

# En spansk delegation från Borås var på plats på Vallen. Miguel och Portillo hälsade glatt på alla och det var, trots förlusten, lite glada miner över gamla vänner. Fint.

# Bäst idag annars var GM’s nyinstallerade sandlåda bredvid ståplats som var ”reserverad för våra kommunpolitiker”. Snyggt och fyndigt!

# Sämst idag? Jönköpings kommun skickade upp halva personalstyrkan på parkeringsavdelningen och lappade bilar som aldrig förr i samband med matchen. Har ni så ont av att åskådare parkerar bilen (där det alltid har stått bilar) så kanske ni kan sätta upp en skylt med parkering förbjuden?

Jönköpings Södra – Norrby 0-2 (0-1)

0-1 (24) Robin Strömberg 0-2 (87) Dijan Vukojevic

Varningar: JÖN: Fredric Fendrich (69)  NOR: Robin Strömberg (50) Alen Krasnici (66) Jonathan Azulay (66) Nino Osmanagic (76) Dijan Vukojevic (87)

Publik: 3.021 på Stadsparksvallen

Domare: Joakim Östling

Frank Pettersson – Tom Siwe, Sebastian Crona, Jesper Svensson – Jetmir Haliti (88), Amir Al-Ammari, Fredric Fendrich, Enoch Kwakwa (46), Alexander Jallow – Daryl Smylie, Edin Hamidovic

Inhoppare: Jakob Orlov (46) Tommy Thelin (88)