Anfallsduon visade vägen

J-Södra vägrar att släppa några poäng ifrån sig på hemmaplan. Ikväll inkasserades säsongens sjätte hemmaseger när Västerås besegrades med 2-1 efter 1-0 i paus. Stor segerorganisatör blev den ”nya” anfallsduon Orlov/Hamidovic där den sistnämnde stod för både målen. Med tre poäng in på kontot skuggar vi nu topptrion i tabellen.

Den här matchen skulle varit avgjord efter 70 minuter. J-Södra hade 2-0 och flera bud på ett tredje mål men istället blev det en reducering med dryga kvarten kvar och genast ångest och panik. Det kunde slutat med en pinne och då hade det varit ett väldigt tungt avslut på den här kvällen. Stolpen var på vår sida där i slutet.

Istället blev det ett grönt lyckligt slut.

Edin Hamidovic visar gång efter annan hur otroligt vass han är när han får möjligheten. Två snygga mål ikväll och nio totalt. Vi hoppas att ”Jankan” inte svarar i mobilen framöver. 1-0 inleds med en svepande lyftning från Amir ut till Jakob Orlov som hittar Edin som vänder om (patenterad vändning) och skjuter i målvaktens vänstra hörn.

Under första halvleken spelar vi riktigt bra. Västerås har en chans, en väldigt vass sådan, precis innan paus men Karwan Safaris nick går precis utanför Petterssons högra stolpe.

2-0 målet är åter ett samarbete mellan anfallsduon. Jakob Orlov hoppar högst och får precis huvudet på bollen som ger fritt utrymme för Hamidovic på vänsterkanten och i snäv vinkel skjuter han in bollen i det högra hörnet. Iskallt avslut tillika klassavslut.

Därefter skulle vi avgjort den här matchen. Smylie har chansen, Edin har chansen, Tkalcic har chansen men målvakten Anton Fagerström höll dem kvar i matchen.

Match skulle det bli. Douglas Karlberg hann vara inne på planen i någon minut innan han på något sätt skjuter in reduceringen. Då återstod det hela 15 minuter ungefär.

Sommarnyförvärvet Petar Petrovic är ytterst nära att kvittera men hans jätteskott tar i stolpens utsida. Vi blir riktigt nervösa och uppträder inte helt klart i slutet av matchen. Med fem minuters tillägg så vaskar VSK fram några chanser där också men till slut kunde vi reda ut stormen. Det tackar vi för.

NOTERBART

# # 20 minuters tystnad på ståplats. VSK körde 17 minuter. Jag tror att de i all iver glömde bort tystnaden i början av matchen.

# # Tyst minut för Ove Hedin som lämnade oss den 20 juli. Hedin som innehar föreningens
förtjänsttecken i guld och som dessutom är morfar till allas vår kapten, Fredric Fendrich. Den här segern var för dej, Ove.

# # Hemmasnittet är sylvasst. Sjätte segern. Får vi bara bot på bortaspelet så är vi med.

# # Jocke Karlsson spelade sin första match från start sedan omgång 2 och gjorde det bra.

# # Fidde drog på sig sitt tredje gula kort och missar därmed lördagens match mot Degerfors. Då lär vi få se Enoch Kwakwa igen.

# # Många som är med och konkurrerar nu. Jallow var avstängd idag men Jeppe gjorde jobbet som winge minst lika bra som han har gjort det i försvaret.

# # Smylies bästa match för säsongen. Det gillar vi. Med ett steg neråt i plan så kommer han mer till sin rätt vilket vi såg ikväll.