Smylie stor hjälte på Gamla Ullevi

J-Södra bortabesegrade GAIS på Gamla Ullevi ikväll med 2-1 efter mål av Fredrik Olsson och Daryl Smylie. Avgörandet kom i matchens slutskede då Daryl Smylie fick läget i bortre straffområdet och där gjorde han inget misstag och kunde via målvakten skjuta in segermålet. J-Södra har nu 59 poäng och laget behöver bara två poäng till på resterande matcher för att säkra det allsvenska avancemanget.
Vi bjöds på ett lite småkyligt Göteborg under onsdagskvällen och det låg stor spänning i luften. GAIS behövde en trepoängare för att utöka gapet ner till de jagande lagen under kvalstrecket och J-Södra ville utöka avståndet till jagande Östersund och Sirius.
GAIS inledde bäst utan att skapa några feta målchanser. J-Södra hamnade lite i tidsbrist och slarvade också en hel del när man väl hade bollen. Man arbetade sig dock in i halvleken men det var ändå hemmalaget som kändes hetare. Liridon Silka fick en varning redan i den femte minuten och det var ganska tuffa dueller utan att det för den delen var fult spel.
Under halvleken sista tio minuter blixtrade det till och först kunde Luther Singh snyggt placera in ledningsmålet för GAIS. Han fick bollen till vänster i straffområdet och gjorde inget misstag mot Anton Cajtoft. Repliken skulle komma bara minuten innan pausvilan. Liridon Silka chippar fram bollen till det klassiska ”Olsson-läget” mellan mittbackarna och där är Olsson obarmhärtig och kvitteringen var ett faktum. Viktigt, viktigt mål som gav mycket extra energi när lagen tog halvtidsvila.
DSC_1355-700x467
I andra halvlek kom Södra ut bättre och hade sin bästa period i matchen. Tommy Thelin var ytterst nära att ge laget ledningen då han gjorde allt rätt men ribban räddade GAIS den gången. Fredric Fendrich hade också läget men hans tunga skott räddades ut till en resultatlös hörna. GAIS hade också möjligheter till mål men Anton Cajtoft stod i vägen och vi minns särskilt en svettig enhandsräddning i mitten av halvleken.
J-Södra skulle få sista ordet i den här matchen. Liridon Silka är med i förarbetet här också. Ett inlägg från höger som både Tim och Tommy inte når men den går fram till Daryl i bortre straffområdet och där gör han inget misstag.
Tre nya poäng för J-Södra som nu har 59 poäng inför seriens fyra avslutande matcher. Redan på måndag kan den allsvenska platsen säkras.
GAIS – Jönköpings Södra 1-2 (1-1)
1-0 (38) Luther Singh 1-1 (44) Fredrik Olsson 1-2 (87) Daryl Smylie
Varningar: GAIS:  JÖN: Liridon Silka (5) Joakim Karlsson (81)
Publik: 4.309 på Gamla Ullevi
Domare: Nermin Cisic, Värnamo
Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev (68) – Fredric Fendrich, Liridon Silka – Ronny Sabo (60), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (84)
Inhoppare: Jesper Svensson (60) Jonathan Tamimi (68) Tim Söderström (84)
Övriga: Damir Mehic, Max Watson, Sebastian Holmqvist, Tobias Nilsson
Skott: 9-12 (7-4)