Lagmaskinen körde över ÄFF

J-Södras fina hemmasvit håller i sig. Ikväll kom säsongens sjunde hemmaseger efter 4-0 mot Ängelholms FF. Tim Söderström gjorde två mål och övriga målskyttar var Viktor Rönneklev och Ronny Sabo. J-Södra befäster därmed serieledningen och toppar serien fyra poäng före tvåan Östersund.
– Vi behåller skärpan över hela matchen, sade en nöjd Södratränare i Jimmy Thelin efter matchen. Ängelholms Joakim Persson gratulerade Södra till segern och menade på att ”siffrorna inte ljuger” och ”vi får börja om igen”.
J-Södra inledde matchen med att trycka tillbaka gästerna och skapade nästan per omgående målchanser framför Carl Lindell i Ängelholmsmålet. Trycket bedarrade dock och Ängelholm jämnade ut spelet även om de inte skapade några farligheter framåt.
J-Södra tvingades till ett tidigt byte då Fredrik Olsson råkade ut för en sträckning och Tim Söderström ersatte.
Ledningsmålet skulle komma efter nästan halvtimmens spel genom Viktor Rönneklev (säsongens första fullträff) som drog på ett skott som styrdes in av en ÄFF-försvarare in i mål. Daryl Smylie hade i slutet av halvleken chansen att öka på ledningen men Lindell enhandsräddade ut till en resultatlös hörna.
I andra halvlek kontrollerade J-Södra matchen även om gästerna stack upp i enstaka anfall. Närmast mål var man på en hörna men det var egentligen den enda möjligheten de hade att överlista Anton Cajtoft.
Efter 77 minuter kommer det matchavgörande 2-0 målet då Tim Söderström passar sig fri med Tommy Thelin och avslutar kliniskt. J-Södra hinner också göra både 3-0 och 4-0 innan domaren blåser av matchen. Ronny Sabo sätter dit trean och Tim Söderström avslutar fyrverkeriet på övertid.
NOTERBART:
## Säsongens näst bästa publiksiffra på Vallen då vi närmade oss 3000 strecket. Ringa redan nu in den 29 juni då nästa hemmamatch spelas då Degerfors IF kommer på besök.
## Tom Siwe och Robert Gojani avstängda men lagmaskinen fortsatte som vanligt. Extra kul att se Liridon Silka kliva in på det centrala mittfältet och ta för sig.
## Comebackande Viktor Rönneklev firade med att göra säsongens första mål. Viktors 1-0 gav arbetsro och vi kan notera att detta var hans fjärde seriemål i Södrakarriären.
## Det pratade mycket om Ängelholms-spöket inför kvällens match men eftersnacket handlade om J-Södras makalösa hemmafacit. Vi har alltså inte förlorat på Vallen sedan den 26 juni ifjol.
## Anton Cajtoft blev nyligen uttagen till framtidens U21 landslag och ikväll kom säsongens andra nolla för Anton.
Jönköpings Södra – Ängelholm 4-0 (1-0)
1-0 (29) Viktor Rönneklev 2-0 (77) Tim Söderström 3-0 (87) Ronny Sabo 4-0 (90) Tim Söderström
Varningar: JÖN: Fredric Fendrich (32)  ÄFF: Piotr Johansson (13)
Publik: 2.718 på Stadsparksvallen
Domare: Diako Behnam, Stockholm
Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev, Joakim Karlsson, André Calisir, Jonathan Tamimi – Fredric Fendrich (81), Liridon Silka – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Jesper Svensson (72) – Fredrik Olsson (27)
Inhoppare: Tim Söderström (27) Ronny Sabo (72) Tobias Nilsson (81)
Övriga: Damir Mehic, Sebastian Holmqvist, Max Watson, Markus Tegebäck
Skott: 17-5 (7-2)
Skott på mål: 9-1 (3-0)
Hörnor: 8-6 (8-3)