Lördagsblandning

0
899

God fortsättning alla södraiter! Och vilken vecka vi fick inleda året med. Värvningen av Stefan Karlsson kom faktiskt överraskande i en tid då vi sällan blir överraskade. Ytterbacken, med förflutet i bl.a Öster, Djurgården och Östersund, är verkligen handplockad av Jimmy Thelin och en spelare som vi haft under luppen under ett par år nu. Vi är inte bortskämda med den här typen av värvning och det betyder nog en hel del för klubben att man kunde ro hem den här värvningen.

Med Karlsson i truppen så har vi gjort klart med målvakt- och försvarslinjen. Anfallsmässigt ser det tunt ut och det surras heller inte av några direkta toppnamn. Att hitta en ”ny” Pawel Cibicki är naturligtvis väldigt svårt men jag tror att man ska ha lite is i magen för det kommer hända saker på marknaden.

# # # #

I veckan har flera exsödraiter hittat nya klubbadresser, lokala sådana. Husqvarna FF presenterade Alexander Dimitrijevic igår och tidigare i veckan gjorde Assyriska klart med duon Robert Benke och Karl Granbom. Denna trio har funnits med i våra elitlag och har gjort U21 matcher för oss. Det ska bli spännande att följa dessa herrar i sina nya klubbar.

# # # #

Landslaget är på sitt sedvanliga januariäventyr i Abu Dhabi och hela den svenska fotbollseliten är på plats. De flesta allsvenska tränarna är på plats men fem klubbar har ingen representant på plats däribland J-Södra. Christer Persson skulle varit med men fick lämna återbud pga sjukdom. Övriga lag som inte skickar någon representant är Malmö FF, AIK, Djurgården och Östersund. Tränarna ser bl.a två av de svenska träningspassen samt matchen mot Elfenbenskusten.

# # # #

De flesta lagen drar igång försäsongen kommande vecka så också J-Södra. På onsdag samlas truppen efter julledigheten och då ska alla spelare vara på plats. Träningspassen uppe i Elmiahallen startar 10:30 och inledningsvis tränar man fyra gånger i veckan. Första matchen spelas mot HFF lördagen den 21 januari.

# # # #

För tredje året i rad blir det även ett träningsläger i Bradenton, USA 30/1 – 11/2. J-Södra är enda allsvenska lag som har sitt träningsläger där. Två matcher ska spelas där borta varav en är helt klar, mot DC United den 8 februari.

# # # #

Det händer saker även på ledarsidan. Roger Wandeby har lämnat sin post som materialansvarig och ersätts av förre huvudtränaren och ursödraiten Thomas Ek.

# # # #

Jag har svårt att se hur Moses ska få förtroende igen. Sirius lär heller inte vara så sugna på att ta över hans kontrakt. Fortsättning lär följa och Moses ska finnas på plats när träningen drar igång igen.

# # # #

Vårt U19-lag fick ifjol dubblera och spela både i U19- och U21-allsvenskan. I år ser det ut som att laget tar klivet upp i U21-serien och att man helt enkelt hoppas av U19-allsvenskan. Det här är väl följden av att vi har en tunn a-trupp som inte klarar av att fylla upp ett U21 lag men visst skulle det vara tråkigt att inte kunna stoltsera med fyra allsvenska lag inom föreningen: U17, U19, U21 och a-lag.

DELA