Hösten kom tidigt i år

J-Södra skulle ta med sig trepoäng hem men det slutade med en rejäl kross istället. HBK körde fullständigt över oss och vann till slut med 6-1 efter 4-0 i paus. Matchen var avgjord redan efter tjugo minuter för då hade hemmalaget gjort fyra mål. Ett oinspirerat, passivt J-Södra som inte alls var med när pigga HBK gjorde som de ville.
Första halvleken måste vara den sämsta under Jimmy Thelin-eran. Vi var inte ens nära våra motståndare och Halmstads spelare fick leka stjärnor. Nya islänningen Gunnlaugsson framstod som en gigant och Johan Oremo fick vara målkung igen efter år i det tysta.
J-Södra stod inte att känna igen. Anton Cajtoft var svag i målet, hela försvaret var darrigt och kändes stabbigt. Thelin gjorde ett rekordtidigt dubbelbyte då Fendrich och Siwe byttes ut redan i minut 24. Men det var redan försent.
Framåt skapades ingenting. Vi hade inte ett avslut på mål i första halvlek. Halmstad hade kunnat plocka ut målvakten för det var ofarligt.
I andra halvlek skulle J-Södra spela med tålamod och man inledde med mycket boll men speciellt farligt var det inte. Istället räckte det med en chans så stod det 5-0 på tavlan. Det skulle också bli 6-0 innan Daryl Smylie fick sista ordet med ett skott i straffområdet som letade sig in i mål.
6-1 till Halmstad i en sexpoängsmatch. Noll poäng och fem minusmål. Dessutom fick HBKs nya spelare gott om självförtroende i jakten på nytt kontrakt.
Hösten kom tidigt i år.
11 poäng kunde det bli men det blev 5 poäng mellan lagen. En seger för oss idag har betytt att HBK troligtvis inte skulle komma förbi oss. Nu är det öppet igen. Och efter tränarbytet är HBK obesegrade. Och Nanne i Kalmar. Hösten är här. Det kommer att bli ett krig för att hålla oss kvar.
NOTERBART
# Största förlusten sedan återkomsten till högsta ligan. Och mot Halmstad. Det trodde man inte.
# Inledningen av matchen var nog det sämsta jag sett av ett Södralag. Vi var inte ens nära.
# Robert Gojani drog på sig ett gult kort för snack och det betyder att han missar kommande match som är mot Örebro nästa vecka.
# Oroväckande att vi knappt kan skapa en chans i det vanliga spelet. Många pass i sidled men sedan händer det ingenting. Vi skapade några lägen i matchen men då var matchen avgjord för längesen.
# Rörde Fredrik Olsson bollen idag?
# Bäst idag var givetvis alla underbara Södraiter som fanns på plats på Örjans Vall. Ni är fantastiska. J-Södra borde betala kalaset eller bjuda på nästa bortamatch. Eller nått iallafall.
Halmstads BK – Jönköpings Södra 6-1 (4-0)
1-0 (5) Andreas Bengtsson 2-0 (8) Höskuldur Gunnlaugsson 3-0 (16) Johan Oremo 4-0 (19) Johan Oermo 5-0 (54) Sead Haksabanovic 6-0 (70) Aboubakar Keita 6-1 (85) Daryl Smylie
Publik: 4.464 på Örjans Vall
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
Anton Cajtoft – Tom Siwe (24), Joakim Karlsson, André Calisir, Jonathan Tamimi – Robert Gojani, Fredric Fendrich (24) – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Dzenis Kozica – Fredrik Olsson (71)
Inhoppare: Stian Aasmundsen (24) Alex Portillo (24) Arni Vilhjalmsson (71)
Övriga: Evgenij Kobozev, Alexander Jallow, Eric Ayuk, Jesper Svensson
Skott: 10-9 (5-3)
Skott på mål: 7-2 (5-0)
Hörnor: 1-1 (1-0)
Frisparkar: 9-13 (4-5)