Förlust mot IFK Norrköping

J-Södra förlorade eftermiddagens träningsmatch borta mot IFK Norrköping. I slutet av matchen prickade Alexander Jakobsen in matchens enda mål bakom en storspelande Carljohan Eriksson i Södramålet.
Innan match talade Södralägret om att det skulle bli försvarsinriktat och det blev det. IFK Norrköping hade tre, fyra riktigt farliga chanser innan klockan hade passerat 20 minuter men målvakten Carljohan Eriksson gjorde ett par fina kvalificerade räddningar.
Framåt skapades egentligen ingenting men försvarsmässigt blev det bättre och bättre och 0-0 i paus var starkt.
Norrköping bytte sex gubbar efter paus medan Wålemark behöll sin elva intakt. En lite piggare öppning av Södra men inga direkta farligheter mot Isak Petterssons mål.
Det såg ut som att matchen skulle sluta mållös men IFK’s Alexander Jakobsen kunde prickskjuta in 1-0 i minut 79.
I minut 84 bytte J-Södra in samtliga U21 killar som var med och de fick känna på hetluften.
Carljohan Eriksson var bäste Södraspelare denna dag och på målvaktssidan ser vi väldigt starka ut.
Erik Moberg kan växa ut till den mittbacksgeneral han är värvad för. En bra insats från Erik idag. I andra halvlek fick yrvädret Axel Lindahl chansen och han kommer att bli väldigt intressant att följa framöver. Han har en väldigt stor potential och kan bli en publikfavorit på ”Vallen” i år.
Noterbart att två spelare spelade hela matchen, Max Watson och Carljohan Eriksson.
På söndag drar tävlingssäsongen igång på allvar då cupmatchen mot Frej Täby väntar i Elmiahallen.
IFK Norrköping – Jönköpings Södra 1-0 (0-0)
1-0 (79) Alexander Jakobsen
Carljohan Eriksson – Max Watson, Erik Moberg (75), Anton Liljenbäck (68) – Jesper Svensson (84), Fredric Fendrich (55), Amir Al Ammari (84), Alexander Jallow (84) – Peter Gwargis (84), Ahmad Gero (84), Tommy Thelin (75)